Itthon » Művelődés

Színház szerdától péntekig

Ezen a héten Figaro házasodik sokadszorra, kiderül, hogy senki sem tökéletes, és hogy mit takar a Plazma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Figaro_plakat
Figaro_plakat
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 04., 14:18
0 hozzászólás. 


Az újév első hetében három előadás is kínálkozik a székelyudvarhelyi közönség számára.

Január 6-án, szerdán 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata bemutatja a Figaro házassága avagy Bolond 1 őrült nap!!! című előadását. A produkciót Beaumarchais világhírű darabja nyomán Zakariás Zalán rendezte.

Figaro_plakat

A Figaro házassága azért tud ma is friss és aktuális lenni, mert túl politikán és a korabeli társadalmi igazságtalanságok leleplezésén mindenekelőtt a szerelemről szól, úgy, hogy a darabbeli szereplők életük minden lényeges megnyilvánulására kiterjedően ábrázolt emberek, nem egy-egy jellemvonás megszállottjai, vagy éppen a hagyományos ostoba arisztokrata/talpraesett szolga-ábrázolások újabb változatai – olvasható a szinhaz.ro honlapon.

Másnap az udvarhelyi társulattól újra láthatjuk a szilveszteri darabot, Billy Wilder filmvígjátékának színpadi változatát. A Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hidegen szereti című zenés komédia Megyeri Zoltán vendégrendező közreműködésével készült.

senki_sem_tokeletes

Hétvége közeledtével a Kalapos Kávézóé a terep, itt felolvasó színházi előadásra kerül sor. Január 8-án, pénteken 19 órától Garaczi László: Plazma című művét Tóth Árpád „vezényletével” hallgathatja meg a nagyérdemű. Belépés díjtalan, ugyanakkor 14 éven aluliak számára nem ajánlják.

„A Plazma nem egy komplex történet, aminek eleje, vége van és közte rengeteg drámai fordulat. A Plazma kokép (kórkép), abszolút tükröt tartva a jelenkori társadalomnak, minden igazságával és igazságtalanságával, fájdalmakkal és falcs örömökkel, beteg lelkiállapotaival és fogyasztói globalizált falánkságaival. Emberek és köztük lévő kapcsolataik, ezeket nyújtja az előadás. Olyan emberekét, akik ma a valós életben körülvesznek bennünket. A plazma nem bírál, nem ítél, nem jó, nem rossz, csak mutatja, ami van” – fejti ki Tóth Árpád.

Vasárnap a felolvasó színházi előadást a marosvásárhelyi közönség is megtekintheti a G. Kávézóban (Cuza Voda utca 33.).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."