Itthon » Művelődés

Itt a vége, fuss el véle

Székelyruhás óvódások és kisiskolások meséltek ma a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Benedek_verseny
Benedek_verseny
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 11., 14:32
0 hozzászólás. 


A Benedek Elek mesemondó verseny első döntőjén tizenegy előkészítős óvódás és tizenkét I-IV. osztályos diák vett részt. A megmérettetésre minden benevezett intézményből kategóriánként egy gyerek jutott tovább.

Felkészítő tanárok, óvónénik, szülők és nagyszülők kísérték el a mai eseményre a kisdöntősöket. Tíz órától a legkisebbek adtak elő egyénileg választott Benedek Elek meséket illetve meserészleteket.

A piros fotelben elhelyezkedő csöppségek nagyon bátrak voltak, hangjukon nem hallatszott lámpaláz, valamint a szövegeket is ügyesen mondták. Őket követték a kisiskolások, akik a környék hét intézményéből érkeztek. A döntő résztvevői plüssállatokat és csokikat vehettek át.

Maksai__Katalin_Sofalva

A mesemondókat öt tagú zsűri értékeli: Barabás Zója könyvtáros, dr. Fekete Éva, a Kölyökpark tulajdonosa, Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója, Jakab Orsolya, a Tomcsa Sándor Színház színésznője és Nagy Enikő tanítónő. A vetélkedő győzteseit január 12-én, azaz holnap 18 órától kezdődő gálaműsoron hirdetik ki a Művelődési Ház színháztermében. Mint már írtuk, kategóriánként öt mesemondót díjaznak, az első helyezettek és felkészítőik egy budapesti kiránduláson vehetnek részt.

Az V-XII. osztályosok döntőjét a következő hónapban szervezik meg, a február 12-i gála díszmeghívottja a magyarországi Berecz András mesemondó lesz.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a Művelődési Házzal és Kölyökparkkal együttműködve a tavaly októberben hirdette meg a versenyt, a Benedek Elek Emlékév egyik legrangosabb megmérettetéseként.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."