Kultúra » Tánc

Táncjáték magyar népmesére

Vasárnap mutatja be, elsősorban gyerekeknek szóló, legújabb előadását az Udvarhely Néptáncműhely. Nem lesz benne élő állat, mint a Lúdas Matyiban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

nagykopeczkyesorendi
Tartalmas szórakozást ígérnek mind a kicsik, mind a nagyok számára
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 27., 13:16
0 hozzászólás. 

„Nekünk Benedek Elek a legfőbb támogatónk most, mert megírta ezt a mesét!" - mondta nevetve Orendi István, a Néptáncműhely igazgatója Az aranyszőrű bárányt beharangozó sajtóájékoztató előtt, amin a sepsiszentgyörgyi Nagy-Kopeczky Kálmánnal együtt jelentették be, hogy vasárnap, május 31-én 19 órától mutatják be a táncjátékot, ezt pedig hétfőn, kedden és szerdán délelőtt tizenegy órától újabb három előadás követi.

„A magyar kultúra, népművészet és hagyomány teljes egészet alkot, ezek a magyar néplélekből fakadnak" - mondta a rendező, hozzátéve, hogy táncban és zenében Udvarhelyszéket „járják körbe" az előadáson, viseletben pedig egész Erdélyt. A Benedek Elek meséjéből készült előadásban a Táncműhely tíz táncosa játszik, de a rendező érdekességképpen megemlítette, hogy maga az igazgató is megjelenik benne, illetve az egyik szereplő a darab kedvéért megtanult egy kicsit zenélni is – furulyázni fog az előadáson.

Nagy-Kopeczky korábban a Tomcsa Sándor Színház egyik gyerekelőadását, a Lúdas Matyit vitte színre – a sajtótájékoztatón is megemlítette, hogy mennyire tetszett akkor a színészek hozzáállása – ám azt is hangsúlyozta, hogy a mostani előadásban nem lesz élő bárány, mint ahogy az említettben egy élő lúd is „játszott". „A magyar néphagyomány annyira élő, hogy azt használnunk kell" - mondta a rendező, megjegyezve, hogy azzal kellene büszkélkednünk, amink van, mert a magyar népmesekincs egyedülálló a világon, nem pedig azon sajnálkoznunk, hogy például Galambfalván nincsen McDonalds.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."