Itthon » Művelődés

Halló, itt a Víg-adó!

Városunkban vendégszerepel a kézdivásárhelyi Városi Színház, így január végén a szilveszteri kabarét láthatja a nagyérdemű a Tomcsa Sándor Színházban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

kabare_2
kabare_2
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 25., 15:16
0 hozzászólás. 


Január 29-én, pénteken 19 órától Székelyudvarhelyen a kézdivásárhelyi Városi Színház színészei a Halló, itt a Víg-Adó! című szilveszteri kabarét adják elő.

A klasszikus, zenés kabaré két egyfelvonásosból, Karinthy Frigyes és Nóti Károly műveiből áll, a dalbetétek a két világháború Orpheum-dalai, örökzöld slágerek, sanzonok és operett-részletek. Karinthy Frigyes A bűvös szék című darabja az ellenállhatatlan őszinteségből meríti humorát, a politikusok, alkalmazottak és feleségek egyaránt elárulják titkaikat, persze akaratlanul. Nóti Károly írásában sorozatos félreértések növelik a feszültséget, melyet csak nevetéssel lehet feloldani. Feleség, cseléd, barát hazudozik és titkolózik egészen a vidám fináléig, amikor egyszerre fény derül minden huncutságra.

szinhaz_logo


A kabaré prózai részét Csapó György rendezte, a zenei részét Adorjáni Zsuzsa állította össze.
Előadják: Adorjáni Zsuzsa, Barabás Réka, Ferencz Réka, Csapó György, Deme Róbert, Debreczy Kálmán, Kalamár György, Veress László, Varga Sándor, Szabó Jenő, Ferencz Attila, Szabó Jenő, Veres Előd.

Január 31-én, vasárnap 19 órától a gyergyócsomafalvi közönség láthatja a szilveszteri kabarét a Művelődési Házban. A kabarét február folyamán is játszani fogják, nem csak Kézdivásárhelyen, hanem Háromszéken és a Csíki medence falvaiban, városaiban is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."