Itthon » Művelődés

A Filharmónia újabb zongoraestje és hangversenye

Székely Attila zongoraművész teszi tiszteletét városunkban, a neves művész két időpontban is elkápráztatja a vájt fülű nagyérdeműt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Zongora
Zongora
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 08., 13:24
0 hozzászólás. 


2010. február 10-én, szerdán 18 órától újabb zongoraestre kerül sor a Székelyföldi Filharmónia szervezésében, a székelyudvarhelyi Városháza Szent István termében. A meghívott előadó ezúttal Székely Attila, marosvásárhelyi származású Németországban élő zongoraművész. Székely Attila Marosvásárhelyen, később Budapesten (Jandó Jenő zongoraművész irányításával) és Kolozsváron folytatta tanulmányait, majd a németországi Trossingenben Amirás Gábor zongoraművész vezetésével mesterizett. Számos verseny és mesterkurzus résztvevője, ösztöndíjak nyertese.
Szerdai szólóestjén Ludwig van Beethoven, Fredéric Chopin és Liszt Ferenc műveiből ad ízelítőt.

JankoZsolt

Jankó Zsolt Vasárnap, február 14-én 18 órakor a helyi Művelődési Házban ugyancsak Székely Attila zongoraművészt hallhatja a nagyérdemű, aki ezúttal a Filharmónia szimfonikus hangversenyének keretében Fredéric Chopin e-moll zongoraversenyét játssza. A műsorban szerepel ifj. Johann Strauss Denevér című operettjének nyitánya, valamint Georges Bizet Carmen-szvitje is. Vezényel Jankó Zsolt, a nagyváradi Filharmónia karmestere. A tehetséges fiatal karmester Kolozsváron végezte az egyetemet, itt is mesterizett, azt követően pedig a bécsi és velencei Zeneakadémiákon folytatott posztgraduális képzéseket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."