Itthon » Művelődés

Események sorozata az Udvarhelyi Kávéházban

Kiállítás, táncház és dzsesszest dobják fel az Udvarhelyi Kávéház hangulatát a napokban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

udvarhelyi_kavehaz_02
udvarhelyi_kavehaz_02
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 09., 08:46
1 hozzászólás. 


A régebben Mokka néven ismert Udvarhelyi Kávéházban szombaton nyílt meg Jakab Zsuzsa maszkkiállítása, mely a Tükör és maszk nevet kapta. A művész maga szolgál egy rövid bemutatóval: „Tükör és maszk. Ezt a nevet-címet adtam a kiállításnak. Önmagunk keresése, megismerése talán nem is olyan egyszerű. A bennünk élő alakok olykor eggyé válnak velünk, máskor idegenként tekintünk rájuk. Maszkokat viselünk. Túl sokszor, túl sokfélét. Tükörbe csak ritkán nézünk, és akkor sem ÉNünket vizsgáljuk, csodáljuk, hanem maszkunkat. Az éppen aktuálisat. Még önmagunk előtt is. Farsangkor nyilvánosan is felölthetjük magunkra ezeket. De mikor levedlünk, tudju kik voltunk-vagyunk. Vajon amikor belső maszkjainkat levesszük, akkor is tudjuk? Tükör és maszk. Hogy kicsit utazzunk önmagunkban és még azon is túl…”

Hogy ne csak üldögéljünk, amíg a kiállított tárgyakat bámuljuk, ma estére egy kis táncra is várnak a szervezők, ugyanis 20 órától a gyimesiek – pontosabban Antal Tibor (gardon és ének) és Timár Viktor (hegedű) – húznak némi talpalávalót, így a táncházak és a népi muzsika kedvelői számára igazi tartalmas szórakozást ígér a ma este.

udvarhelyi_kavehaz_03

Holnap sem maradnak zene nélkül a kávéházba látogatók, mivel este 9 órától egyszemélyes dzsesszest esedékes. A zongoránál Enyed Károly ül majd, akit legtöbben városunk egyik fiatal zenekarából, a Koala Jazz Band-ből ismerhetünk.

Mindezek mellett a belső teremben továbbra is nyitva tart Balázs Ferenc fotókiállítása, a 20 éve történt – dokumentumfotók az 1989-es székelyudvarhelyi eseményekről.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
manusmanus89
2010-02-10 13:03:18
wc
Tiszteletben tartva mindenki véleményét, megjegyezném, hogy az Udvarhelyi Kávéházban is a wc-ket nem a pincér, nem a báros és nem a főnökség, hanem a "kedves" vendég teszi olyanná, amilyen. Néhányan annyira lusták, hogy a cigaretta csikket nem bírja kicipelni a helyiségből és beledobni egy hamuzóba, arról ne is beszéljünk, hogy volt rá példa, hogy egy vendég "csapdát" készített wc papírból, körbetekerve ezt a helyiség minden pontján. Ha mindenki arra használná a mellékhelyiséget, amire az való, akkor nem lennének ilyen problémák.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."