Itthon » Művelődés

Mesefigurák és meseillusztrációk kiállítása

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban láthatók a Benedek Elek meséi ihlette alkotások.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

10
10
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 23., 22:18
0 hozzászólás. 


Ma nyílt meg az a tárlat, mely elsősorban gyerekeknek szól, de ahogy a megnyitón elhangzott „a felnőttekből is ki kell jöjjön a mese”, így korosztálytól függetlenül látogatható. A kiállítás háziasszonya, Farkas Erzsébet mutatta be a mesék által generált világot, amely megtette már a Budapest-Kisbacon-Kolozsvár-Marosvásárhely útszakaszt, és így került városunkba. 2009 jelentős év volt Kisbacon életében, hiszen Benedek Elek születésének 150., halálának 80. és a Benedek Elek emlékház felavatásának 40. évfordulóját ülték.

1

„Egy ötletbörze után döntöttünk úgy, hogy nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is meghirdetünk egy pályázatot, hiszen a mese nem csak a gyerekeké” - fogalmazott Farkas Erzsébet. A kiállított tárgyak neves képzőművészek munkái és a 13. országos babakiállítás egy részét képezik, ezt ajánlották fel a kisbaconiaknak. Rongytól a csuhéig, szinte minden anyagból megformálták a bábokat, mesejeleneteket.

A székelyudvarhelyi Kölyökpark Játszóház belső dekorációja, azaz Szilágyi Csilla illusztrációja is látható ezen a tárlaton, amire egyébként ingyenes a belépés, csupán egy kitétel van: ha szeretnék és persze úgy is gondolják, akkor egy lejjel támogathatják nem csak a kiállítást, hanem a 2009. szeptember 30-án felavatott, a sepsiszentgyörgyi Varga Mihály keze munkáját dicsérő Benedek Elek szobor költségeit. Az adományok egy erre kijelölt dobozban kapnak helyet, továbbá egy füzetbe is beírható a támogató neve, ami majd megjelenik egy szórólapon, és ezt a kiállítás után nyomtatott formában vehetik kézbe.

Két hétig várják a kíváncsiskodókat, akár csoportokban is. Érdeklődni a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban lehet, vagy hívható a 0266-214-440-es telefonszám. Vidéki osztályok akár 18 óráig is megtekinthetik Elek Apó meséinek főhőseit.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."