Itthon » Művelődés

Bemutatták a Rubicon történelmi magazint

Tegnap délután ismerhette meg a nagyközönség az egyik legolvasottabb magyar, történelmi témájú lapot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

rubicon_01
rubicon_01
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 09., 08:14
0 hozzászólás. 


Rácz Árpád, a Rubicon magazin főszerkesztője mutatta be tegnap kiadványukat, mely hamarosan Erdélyben is kapható lesz a baróti Tortoma Kiadó és Könyvesbolt jóvoltából. Az 1989-ben alapított magazin jelenleg a 205. számnál jár, ez idő alatt több, mint 2000 cikk jelent meg, majdnem 1000 szerző tollából. Az újság történelmi szaklap, de a tartalmat olvasmányosan, magazin-szerű formában tálalja, így közel sem csak a szakembereknek szól.

rubicon_03

Mint megtudtuk, nem egy szűk körű társaság újságáról van szó, minden egyes számot – mely főként egy témáról szól – többen, az adott téma országos szakértői írnak, minden nézőpontot bemutatva. Képekkel (főként eredetiekkel) gazdagon illusztrált anyagok kerülnek az évente tízszer megjelenő „kis könyvekbe”, melyek valódi összképet nyújtanak a magyar történelemtudományról.

rubicon_01

A témák sokszínűségét alátámasztva említhetünk olyan női témájú különszámokat, melyekben Coco Chaneltől Elena Ceauşescuig terjed a prezentáció, ám a rendes publikációk sem csak politikatörténelemről szólnak. Fajsúlyos szerepet kapnak a magyar nemzet sorskérdései, de a jelenleg stabil 18-20 ezres olvasótábor az időnkénti mellékleteket is nagyra becsüli.

rubicon_05

Demeter László és Rácz Árpád

Demeter Lászlótól, a Tortoma kiadó vezetőjétől megtudtuk, Erdélyben ők felelnek a terjesztésért, az újságot hamarosan honlapjukon lehet majd megvásárolni, és jelenleg keresnek egy székelyudvarhelyi könyvesboltot, ahol majd szintén be lehet szerezni az igényes és érdekes kiadványt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."