Itthon » Művelődés

Bulizz könyvekkel!

Péntek éjszaka egy igazi kultúrőrület részesei lehetünk. Filmekkel, könyvekkel és zsíros kenyérrel vár a könyvtár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Nyitott könyvek éjszakája
fotó: archív
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. augusztus 25., 12:12
0 hozzászólás. 

Pénteken este hét órától a Városi Könyvtárban várják a művelődés, az olvasás és a filmek szerelmeseit egy hajnalig tartó változatos programokkal tarkított eseményre.

Az idelátogatók kvíz és rejtvényfeladatok megoldásával hangolhatnak az éjszakára, ami Szabó Károly Nők a könyvtárban című fotókiállításával folytatódik, majd Ambrus Lajos Vezérek és atyafik – Székelyföldi mondák, regék, történetek című kötetének bemutatása következik az olvasóteremben. Nyolc órától a könyvtár látvány- és hangzóanyag termében, a Könyvtolvaj című filmmel folyamatos filmvetítés veszi kezdetét.

A társasjátékok szerelmesei fél nyolctól a Székely társasjátékkal, majd kilenc órától a Six MaKING nevű játékkal ismerkedhetnek meg. A kisebb korcsoport gyerektáncházban vehet részt a könyvtár belső udvarán, majd a Fakalinka bábcsoport előadását, a Bátor Kiskacsákat tekintheti meg.

Fél tíztől Szente Anita Elhatározások című zenés-verses irodalmi összeállítására kerül sor, majd este fél tizenegytől Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmet vetítik le a könyvtár belső udvarán, ahol majd ezt követően, fél egytől némafilmeket nézhetünk egészen hajnalig.

Az est alatt folyamatosan lehetséges lesz a könyvturkálás és éhségünket zsíros-, illetve lekváros kenyérrel verhetjük majd el. A Nyitott könyvek éjszakája egyben a megbocsájtások éjszakája is, hisz az ekkor visszahozott könyvekre nem számítanak büntetést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."