Kultúra » Multimédia

Cigány a moziban

Mármint az űrben, pontosabban Lajkó, - cigány az űrben lesz a moziban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

lajko
Lajkó, - cigány az űrben, fotó: prae.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 04., 15:48
0 hozzászólás. 

Újra mozizhatunk, szeptember 9-én, vasárnap, délután 6-tól, illetve este 8 órától a Székelyudvarhelyi Stúdió Moziban Lengyel Balázs  Lajkó – Cigány az űrben című filmjét mutatják be.

„A Lajkót 5-10 percig rémülten figyeltem – de már akkor is derűs rémülettel –, hogy onnantól olyan lendülettel szippantson be, hogy azt se tudjam felidézni, mikor művelt ilyet velem utoljára magyar vígjáték. Az a legjobb benne, hogy teljesen más, mint bármi – írja a filmről a 444 kritikája.

A történet szerint

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben.

Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától.

Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

A vígjátékra jegyet 

10 lejért vásárolhatsz vetítés előtt a helyszínen, és a Mr Music Zeneboltban elővételben is. A vetítés után a film rendezőjével, Lengyel Balázzsal beszélgethetsz.


címkék: Lajkó mozi film

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."