Itthon » Művelődés

Védett és ritka növények a múzeumban

A tengerparti dűnéktől az alpesi legelőkig minden élőhelyről választottak védett és ritka növényeket, ezek preparált és meghatározott formában láthatók az időszakos teremben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

img2
img2
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 25., 11:53
0 hozzászólás. 


Április 23-án Székely Viorica muzeológus és Pálfalvi Pál nyugalmazott biológia tanár nyitották meg a kiállítást. A muzeológus két fontos dolgot kiemelve – a zöldövezetekben megjelent szemét és az újraerdősítés hiánya – beszélt a környezetvédelem fontosságáról, majd elmondta: egy emberként is tehetünk azért, hogy ezeket a növényeket megőrizzük az utókor számára. Nagyon egyszerű a feladat: ne vásároljunk védett vagy fokozottan védett virágokat, mint például a nárcisz. Pálfalvi Pál egy rögtönzött biológiaóra formájában ismertette a kifüggesztett növényeket, amelyek között találunk 1910-ben begyűjtöttet is. A viharvert múzeumi kollekciót Dr. Bányai János, Dr. Nyárádi Gyula, Pap Sámuel és a kiállítást szervező Székely Viorica munkájának köszönhetjük.

A húsevő harmatfűtől a fekete fenyőig érdekes és eltűnő félben levő növényeket találnak a Haáz Rezső Múzeum időszakos termében. A tárlat május végéig látogatható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."