Itthon » Művelődés

Korond és környéke papíron

Kedden méltatják István Lajos, Korond krónikásának tanulmánykötetét, amiben a környék sajátos életformájának egy szeletét foglalta össze.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Korond_es_kornyeke_konyvbemutato
Korond_es_kornyeke_konyvbemutato
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 26., 07:57
0 hozzászólás. 


2010. április 27-én, 18 órától a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag termében mutatják be István Lajos Korond és környéke. Népismereti írások című könyvét, melyet a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület adott ki, Hargita Megye Tanácsa támogatásával. A kiadványt bemutatják: Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum néprajzosa és P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a könyv szerkesztője.

Istvan_Lajos_Korond_es_kornyeke

Úgy ajánljuk e könyvet az olvasónak, mint múltunk, sajátos életformánk lenyomatának egy szeletét. Nem csupán a tudomány számára összegyűjthető morzsákról van szó, hanem az élet részeként megismert tudásanyag hasznosságáról, amelyhez társul a szerző, az adatközlők sok-sok személyes élménye is. István Lajos a közössége birtokában lévő hatalmas tudásanyag jelentékeny részét évtizedeken keresztül megörökítette, „papírra tette” akkor, amikor a beszédhang és a mozgókép rögzítésének technikai feltételei nem mindenki számára voltak elérhetők. Azzal a céllal, hogy mások felhasználhassák, okulhassanak belőle. Ezért nevezik őt Korond krónikásának.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."