Itthon » Művelődés

120 perc a klézsei zarándokokkal

Dokumentumfilm premierre várják az érdeklődőket, ma 15 órától ugyanis Szabó Károly filmjét első ízben mutatják be a Városi Könyvtárban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

csiksomlyo
csiksomlyo
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 21., 11:06
0 hozzászólás. 


A II. Székelyudvarhelyi Városnapok rendezvénysorozat programjában megjelent, 17 órás téves időponttól eltérően ma délután 15 órától vetítik le a Városi Könyvtár audiovizuális termében Szabó Károly filmrendező, intézményigazgató Klézsei zarándokok című két órás dokumentumfilmjét.

"A nagyközönség előtt első ízben bemutatott dokumentumfilm annak a Klézsétől Csíksomlyóig tartó zarándokútnak a folyamatát, és szándékom szerint a hangulatát, adja vissza a maga száraz, meg nem szépített valóságában, aminek ezelőtt nyolc évvel, 2002-ben részese voltam. A filmfelvevő kamerával végigkísértem a klézsei csángókat, a kamerával megörökítettem az együtt töltött napokat" - újságolta kedvcsinálóként elöljáróban Szabó Károly rendező.

Az indulástól a csíksomlyói nyeregbe való megérkezésig tartó hat napos zarándokút élethű krónikája, a ma délután 3 órától bemutatott film végső változata tavaly készült el és az udvarhelyiek láthatják első alkalommal. Akik a három órától kezdődő bemutatót lekésnék, azok sem maradnak le semmiről, mert délután 5 órától „elcsíphetnek” még 60 percet a filmből - a hat órától kezdődő Bárka folyóirat szerkesztőségével szervezett találkozó miatt csak a fele film levetítésére jut idő, de Szabó elárulta: a Klézsei zarándokok teljes változatának a megtekintésére az elkövetkezendő időszakban lesz még alkalom.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."