Itthon » Művelődés

Tart még a Tánc Tavasza

Tovább folytatódik a Tánc Tavasza, az Udvarhely Táncműhely tánc- és mozgásszínházi fesztiválja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

barokk_ballada4
barokk_ballada4
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 24., 10:41
0 hozzászólás. 


A múlt heti autentikus műsorok után most a kortárs táncnyelvek következnek. Ma este 19 órától a fesztiváldíjas Légzés című, felnőtteknek szóló stúdióelőadás szerepel a terítéken, mely az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész tagozat mesterfokozatos növendékeinek közös próbálkozása a kísérleti színjátszás és a tárgyanimáció terén.

legzes3

Légzés

Kedden este 19 órától, illetve szerda délben Shakespeare halhatatlan alkotásának, a Romeo & Julia-ának a mozgásszínházi megfogalmazását láthatjuk az M Studio előadásában. Uray Péter rendezése teljes mértékben a mozgásra alapoz – nélkülözi Shakespeare szövegét. Az előadás két érzelem: a szerelem és gyűlölet mozgás általi minél pontosabb kifejezésére törekszik, és bizonyítékul szolgál arra, hogy igenis van költészet szavak nélkül is. Az előadás stúdiókörülmények között zajlik, a helyek száma korlátozott.

romeo_es_julia1

Romeo & Julia

A szerda esti programot az Udvarhely Táncműhely felújított Barokk Balladája jelenti, melyet nagy sikerrel játszott a társulat. A produkció kísérlet az egyetemes európai kultúra és a helyi jellegzetességeket őrző kárpát-medencei népi kultúra elemeinek párhuzamba állítására és egymást kiegészítő voltuk hangsúlyozására. A táncjáték kezdési időpontja 19 óra.

barokk_ballada4

Barokk Ballada

A Tánc Tavaszát a Figura Stúdió Színház előadása zárja csütörtök este szintén 19 órától. A „Napút a cédrus árnyékában” című színházi esszé izgalmas találkozása a mozgásszínháznak, a beszédcentrikus színháznak és a képzőművészetnek. A történetet Bulgakov Mester és Margaritája ihlette.

naput_a_cedrus_arnyekaban4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."