Itthon » Művelődés

Barokk hét – második felvonás

Második napjához érkezett a Székelyföldi Filharmónia rendezvénye a barokk zenét és neves előadókat felvonultató eseménysorozat.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

barok_hetkicsi
barok_hetkicsi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 22., 09:08
0 hozzászólás. 

Ma 18 órától a Művelődési Ház koncerttermében Erich Türk csembelójátékával kápráztatja el a klasszikus zene eme formájának kedvelőit.

 

Erich Türk 1972-ben született Kolozsváron. Ugyanott a „Gh. Dima“ barok_hetZeneakadémián, Ursula Philippi osztályában valamint Bécsben Michael Radulescu-val orgonát tanult. Csembalótanárai Ilton Wjuniski és Gordon Murray voltak. Számos mesterkurzuson vett részt Németországban, Franciaországban, Svájcban, Portugáliában és Moszkvában. 1995–1999 között a medgyesi evangélikus templom orgonistája és karnagya, jelenleg a Gh. Dima Zeneakadémián tanít orgonát, csembalót, számozott basszust és kamarazenét. Mind szólista és a „Transylvania“ Barokk Együttes tagjaként számos fellépése volt számos európai országban. Rádió, CD és TV-felvételeket készített. 2000-ben a bruges-i nemzetközi orgonaverseny díjazottja. 2004-ben doktori címet szerzett az orgonaépítés stilisztikájáról szóló disszertációjával.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."