Itthon » Művelődés

Barokk hét – harmadik rész

Ma is folytatódik a Székelyföldi Filharmónia szervezte klasszikus zenei hét, 18 órától Annalisa Martella előadására várják az érdeklődőket.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

barok_hetkicsi
barok_hetkicsi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 23., 13:15
0 hozzászólás. 

Annalisa miután elvégezte a zongora szakot E. Giordani Sartori tanár irányításával csembalózni tanult, majd kitűnő eredményekkel végzett a római S. Cecilia barok_hetkonzervatóriumban. Christiane Jaccottet tanár osztályában doktorált a Genfi Zenei Konzervatóriumban. Csembaló tudását Ferruccio Vignanelli és Kenneth Gilbert irányításával, majd a Sieniai Chingiana Akadémián tökéletesítette. Basso continuot Mons. Domenico Bartolucci-val tanult, orgonát pedig Flavio Benedetti Michelangeli-vel. Jelenleg szólistaként és kamara együttesekkel koncertezik; repertoárja a barokktól a kortárs művekig terjed, sőt egyes darabokat külön neki írtak és dedikáltak a kortárs zeneszerzők. Szólókoncertjei közt megemlíthetjük: Bari-ban a Pugliese Szimfonikus Zenekarral és a Bari Zenekarral; Nápolyban és Sorrentoban a Nápolyi Zenészek Egyesületének Zenekarával; Spanyolországban a Zumajai Nemzetközi Fesztivál keretén belül (S. Sebastian); koncert a római Filharmonikus Zenekarral Romagnaban és Jordániában; koncert a “Novo Prometeo” Zenekarral, Umbriaban és Romagnaban.

 

Számos koncertet tartott a „Associazioni concertistiche romane” egyesület felkérésére: „Itinerari '95”, “Natura in Concerto”, “I solisti italiani”, “Festival barocco” di Viterbo, “Mousiké” di Bari, L’Architasto di Roma. Kortárs kamarazene koncerteket tartott Rómában a “Nuova Musica Italiana” (“Új Olasz Zene”) a RAI – Radiotre és EDIPAN lemezkiadó – által szervezett fesztivál keretén belül; Pennisi műveivel részt vett a pesaroi Kortárs Zene Fesztiválon.

 

Annalisa Martella felvételeket készített az EDIPAN lemezkiadóval, olyan művekből, amelyeket a kortárs szerzők neki írtak és ajánlottak. Ugyanakkor a Vatikáni Rádió és a Raitre is készített felvételeket vele. Az “Afrodite Ensemble” együttes alapítója és vezetője. Stefano Magliaro, gitárossal is többször játszott együtt, egy eredeti, 1835-ben készült fortepianót használva.

 

Nyári csembaló továbbképzéseket szokott tartani Bagno di Romagnaban. Művészeti igazgatója és elnöke a “L’Architasto” egyesületnek, akik évente több koncertsorozatot és csembaló fesztivált rendeznek Rómában a Nemzeti Hangszer Múzeumban. Csembalót oktat a Perugiai Konzervatóriumban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."