Itthon » Művelődés

Kertmozi és Nyitott könyvek éjszakája

Ma az Udvarhelyi Kávéházban, pénteken pedig a könyvtárban lehet film(ek)et nézni és nem csak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

VarosiKonyvtar
VarosiKonyvtar
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. július 28., 15:35
0 hozzászólás. 

A filmkedvelőket csábítják ma az Udvarhelyi Kávéházba, ahol az Ó, testvér, hová vezet utad? (O Brother, Where Art Thou?) című nagysikerű Oscar és Golden Globe díjas kalandfilmet vetítik a nyári kertben. A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és azörökké zsémbelődő Pete.

Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik. Nyomukban jár Colley, a ravasz és rejtélyes nyomozó, aki minden igyekezetével azon van, hogy a három fegyencet visszavigye a börtönbe. Modern Odüsszeusz-történet ez, melyben izgalmak, humor és szívfacsaró érzelmek keverednek. (port.hu) A Kertmozi este 10-től kezdődik, rossz idő esetén elmarad.

VarosiKonyvtar
Péntek éjjel kinyílnak a könyvek mindenki számára, azaz a Városi Könyvtárban a Nyitott könyvek éjszakáján érdekesebbnél érdekesebb programokon lehet részt venni. A program-kavalkád július 30-án 19 órától kezdődik és szombat reggel 5 óráig tart.

„A megbocsájtás éjszakája egy hagyományos akciónk, amikor a késedelmesolvasóinknak is mosolygunk és nem részesülnek semmiféle büntetésben vagy megrovásban" – mondta a Városi Könyvtár igazgatója Szabó Károly. A könyvinstallációról elárulta, hogy ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a könyvek fontosságára. Szintén a Nyitott könyvek éjszakáján ismerkedhetnek meg egy fiatal fotóművésszel, Gozner Gertrúddal, aki a nőkről állít ki, de nem csak nőknek. Továbbá mozimaraton és kvízjátékok is színesítik az éjszakát. VarosiKonyvtar


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."