Itthon » Művelődés

Két újabb tárlat a múzeumban

Két nívós rendezvénnyel jelentkezik ezen a héten a Haáz Rezső Múzeum.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 09., 20:30
0 hozzászólás. 

A Portrék címet viselő, időszakos képzőművészeti, kortárs magángyűjteményből készült kiállítás, Dr. Madaras Sándor nagyvonalú felajánlása nyomán jött létre. A neves idegsebész, aki tavaly egy falvédő kiállítással már bemutatkozott városunkban, most gyűjteményének újabb érdekes részletét tárja a nagyközönség elé.

Szasza

A Haáz Rezső Múzeumban augusztus 12-én, csütörtökön délután nyíló és bemutatásra kerülő kiállításon – Madaras Sándor sokoldalú festménygyűjteményből válogatott klasszikus és modern, valamint kortárs erdélyi festők portréiból szubjektív, de egyúttal – reprezentatív anyagot tekinthet meg a látogató. A tárlatmegnyitón maga a gyűjtő meséli el, hogyan kerültek birtokába a bemutatott anyag.

Vasárnap, Nagyboldogasszony napján, délután 5 órakor nyílik meg és illusztris vendégek jelenlétében, a Haáz Rezső Múzeum Képtárában indul erdélyi körútjára a Boldogasszony című képzőművészeti vándorkiállítás. A budapesti Forrás Galériában már bemutatott tematikus kiállításon huszonhat neves kortárs képzőművész egy-egy reprezentatív alkotása tekinthető meg.

Szasza

A tárlatmegnyitó alkalmából bemutatásra kerül az alkotásokat ismertető nyolcnyelvű (román, ukrán, szlovák, német, szlovén, horvát, szerb, magyar) album és a kötetet kísérő CD melléklet, amelyen Sebestyén Márta Boldogasszony Anyánk című dala van rögzítve. A tárlatmegnyitón köszöntőt mond Róth András Lajos megbízott múzeumigazgató és Bunta Levente polgármester. A kiállítást Szőcs Géza, a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkára nyitja meg.

A megnyitón, amire várják Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét is, olyan neves személyiségek lesznek jelen, mint Kő Pál szobrászművész, Szabó Ákos, Incze Mózes és Rádóczy Gyarmathy Gábor festőművészek. A Boldogasszony tárlat szeptember 12-ig lesz látogatható.

Szasza
Amint a képeken is látható, a Boldogasszony című kiállítás darabjai a G4S vagyonszállító cég segítségével sikeresen megérkeztek a székelyudvarhelyi múzeumba, ahol hamarosan helyükre is kerülnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."