Itthon » Művelődés

Hollandia, a bicikliország: kívülről és belülről

Az Országjárók-Világjárók előadássorozat a 45. vetítéssel egybekötött élménybeszámolójához érkezett – irány Hollandia.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 06., 12:46
0 hozzászólás. 


Mindenkit szeretettel várnak október 7-én (csütörtökön), 19 órától a Vulticulus Földrajzi Társaság és a Zöld Szív Egyesület által szervezett Országjárók-Világjárók elõadássorozat 45., vetítéssel egybekötött élménybeszámolójára.

Bedohazi

Fapapucs, sajt, csatorna, bicikli, tulipán, szélmalom – csak néhány olyan dolog, amikről a csodálatos kis Hollandia jut eszünkbe. De milyenek a hollandok belülről? Mennyi sört isznak a kocsmában és hagynak-e borravalót a pincérnek? A házak ablakában miért nincsen behúzva a függöny? Miért van tele csatornákkal az egész ország? Hány biciklit lopnak el egy évben Amszterdamban? Tényleg mindenki az utcán szívja a marihuánás cigit? Hogy létezik az, hogy ez a kicsi európai ország a világ egyik legjelentősebb agrár-exportőre? Mik a legszembetűnőbb különbségek Rotterdam és Groningen között? Honnan jött a tulipán? Hogyan gondolkodnak a hollandok a bevándorlókról? Csak Amszterdamban van Red Light District? Igaz, hogy a több tízezer eurót kereső csúcsmenedzserek is járnak ócska biciklin? Ki győz, a hollandok vagy a tenger? Miért esküsznek a spanyol királyra a himnuszban? Hollandia egy kicsit belülről – és egy kicsit kívülről is. Amit a turista nem feltétlenül vesz észre egy olyan országban, ahol mindennap esik és fúj a szél, de ennek ellenére majdnem mindenki jókedvű.

Az est vendége ezúttal Katona Zoltán, újságíró, aki Hollandia, a bicikliország: kívülről és belülről címmel tart előadást. Helyszín: a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncertterme. A belépés ingyenes.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."