Itthon » Művelődés

Örmény est agapéval

Az előadással, könyvbemutatóval és egy címerkiállítással egybekötött, agapéval véget érő estre pénteken délután 17 órai kezdettel várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. október 12., 16:52
0 hozzászólás. 


Az örmény kultúra népszerűsítésének és megismertetésének székelyudvarhelyi nagykövetei, a dr. Palló Imre Alapítvány, Bodurian Magardici Alapítvány és az Armenia Kft. szervezésében immár évente megrendezett estnek a dr. Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola Kossuth utcai épületének pincegalériája ad otthont.

Bedohazi

Az idei rendezvény nyitányaként Szabó Attila nyugalmazott tanár Neves örmény személyiségek című előadásában mutatja be a neves pedagógus és a modern kori tanítóképzés pionírjaként emlegetett Gyertyánffy István életét és pályáját. Az előadást Szálasy Ferenc Tőről metszett székely világ című könybemutatója követi. Az örmény est érdekessége az a címer kiállítás, amely az erdélyi örmény nemesi famíliák címereit mutatja be.

A rendezvény nem csak az örmény kulturális örökségből nyújt ízelítőt, de az estet záró agapé szó szerint kínál kóstolót az eredeti örmény recept alapján készült finomságokból.

A szervezők vallják: az évente megrendezett örmény est célja kettős. Egyrészt a Székelyudvarhelyen és a környéken élő, származásukat már-már „elfeledő" maroknyi örmény közösség tagjainak nyújt újabb lehetőséget a találkozásra, beszélgetésre, lehetőséget arra, hogy jelképesen bár, de pár órára visszatérhessenek lélekben megerősödni a szent hegy, Ararát őrizte óhazájukba. Ugyanakkor a rendezvény kapuja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne többet megtudni az örmények csodálatos kultúrájáról és világáról.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."