Itthon » Művelődés

Énlaka-konferenciák III. - már lehet jelentkezni!

A székelyek története és régészete a középkorban című régészeti konferenciát szeptember 28-30 között Énlakán szervezik meg - tudatja a Haáz Rezső Múzeum alábbi közleménye.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 14., 15:04
0 hozzászólás. 


A székelyek eredete és korai településtörténete a homályba vész. Az eddigi kutatások számos gyümölcsöt hoztak, ám ezek csak részlegesen, és nem mindig vitathatatlan módon válaszolták meg ezeket a kérdéseket. Az újabb kutatások egyre inkább kiterjednek a régészeti forrásanyagra is, így ismereteink jelentősen bővülnek. Úgy gondoljuk, itt az ideje ismét összegezni a kutatási eredményeket, szembesíteni az egymással nem mindenben megegyező véleményeket, és tartalmas vitában újabb felismerésekre jutni.

Ennek a témának kíván fórumot teremteni a III. Énlaka-konferencia, amelyen nem csak a történeti, hanem a régészeti, településtörténeti kutatások eredményei is helyt kapnak. Reméljük, hogy a konferencia eredményei nagymértékben hozzájárulnak a székelység középkori történetének megismeréséhez.

A konferencián való részvétel térítésmentes, minden érdeklődő számára nyitott, jelentkezni a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumnál lehet: Sófalvi András, sofalvi@hotmail.com

Szállást ide kattintva lehet foglalni.

A konferencia szervezői: id. és ifj. Szávai Márton, Pro Énlaka Alapítvány, Sófalvi András, a Haáz Rezső Múzeum régésze, Fülöp Lajos, a Székelykeresztúri Molnár István Múzeum és Visy Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Régészet Tanszékének munkatársa.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."