Itthon » Művelődés

Látogatható a Trópusi Lepkeház

Az udvarhelyi sajtó képviselői léphettek be először hétfőn reggel a Haáz Rezső Múzeum emeletén berendezett Trópusi Lepkeházba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_muvelodes/lepkehaz_megnyito
Itthon_muvelodes/lepkehaz_megnyito
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 02., 12:18
0 hozzászólás. 

A szervező Vulticulus Földrajzi Társaság mindenkit vár a Trópusi Lepkeház meglátogatására, ahol szabadon, testközelből figyelhetik meg a három kontinensről érkezett színpompás élőlényeket.

Itthon_muvelodes/lepkehaz_megnyito

A megnyitón azt is megtudhattuk, hogy csütörtökön újabb bábszállítmány érkezik, további száz lepke kikelése várható a következő hetekben – eddig kb. negyven rovar bújt ki a keltetőből, ők szabadon röpködnek, az igen párás és meleg, mesterséges trópusi környezetben. „Nemcsak röpködnek, hanem már párosodnak is" – mondta el Kilyén Barna szervező, aki Pálfalvi Pál biológiatanárral együtt a kiállítás szakfelügyeletét is ellátja. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon a gyerekek környékünk lepkevilágát fogják megismerni. A nagytermetű atlaszlepkék bábja már feltörött, a napokban várható a kikelésük – ezek lesznek a lepkeház leglátványosabb egyedei.

Amit nem árt tudni

A lepkeház naponta 9 és 19 óra között van nyitva, belépő 5 (gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak) és 6 lej (felnőtteknek). Fényképezni nem lehet (a páratartalom miatt nem is ajánlatos), a lepkék szárnyait lehetőleg ne érintsük meg. A teremben egyszerre kb. 25 látogató fér el. Ugyanakkor még látogatható A fekete leves című kávétörténeti kiállítás, egészen május 6-án, pénteken 14 óráig.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."