Itthon » Művelődés

Dzsesszfesztivál: a Neumarkt Brass Quintet-é az este

Fúvósoké lesz ma a színpad: a ClassJazzFest második napján a Neumarkt Brass Quintet koncertezik a városházán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 11., 12:01
0 hozzászólás. 


Harry Tavitian nagysikerű, teltházas koncertje után a fúvósoké lesz a szerda este: a Neumarkt Brass Quintet a Székelyföldi Filharmónia által szervezett dzsesszfesztivál második fellépője. A Puja Barna (trombita), Ambrus László (trombita), Gavril Radu (kürt), Fábián András (harsona), Boţan Cosmin (tuba) felállású ötös több klasszikus és dzsessz-zeneszerzőtől játszik kompozíciókat.

A székelyudvarhelyiek számára a Koala Jazz Band és a Swingin Yard Quartett zenekarok tagjaként ismert Puja Barna trombitás a Palló Imre Művészeti Líceumban, Gergely János osztályában végzett, tanulmányait Kolozsváron folytatta Gabriel Posdărescu tanítványaként. 2008-ban részt vett Nemes Balázs frankfurti berlini szólótrombitás mesterkurzusán, jelenleg a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia és a Székelyföldi Filharmónia tagja.

Ambrus László a kolozsvári Zeneakadémia negyedéves hallgatója, illetve a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia alkalmazottja.

Gavril Radu 1998-tól a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szólamvezető kürtöse és a Művészeti Líceum tanára, több országos díjat nyert.

Fábián András 1997-től a Marosvásárhelyi Filharmónia tagja, 2008-tóI a harsona szólamcsoport vezetője, alapító tagja a filharmónia harsonaegyüttesének - Magyarországon és Németországban koncertezett.

Boţan Cosmin a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban Molnár Géza osztályában végzett, számos országos szakmai versenyeken több díjat szerzett, a marosvásárhelyi Állami Filharmónia hangszerese.

Műsorukon többek között Leonard Bernstein, George Gershwin, Paul Desmond, Glen Miller, Henry Mancini és mások szerzeményei szerepelnek.

A dzsesszfesztiválon mindennap este 7 órától egy előadó vagy együttes koncertezik, a felnőtt belépő 10 lejbe kerül, míg a diákok, egyetemisták és nyugdíjasok 5 lejt kell fizessenek, ugyanakkor érvényesek a filharmónia bérletei. Honlapunkon minden nap az aznapi előadó bemutatását olvashatják.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."