Itthon » Művelődés

Dzsesszfesztivál: ma a Réman-Popescu duó játszik

Egy duó lép ma színpadra: a ClassJazzFest harmadik napján a Réman-Popescu kettős koncertezik a városházán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 12., 13:02
0 hozzászólás. 


A Székelyföldi Filharmónia szervezésében ma este a kolozsvári Réman Zoltán fúvós (clarinet, szaxofon) és a nagyváradi Marius Popescu (zongora) kettőse muzsikál.

Réman Zoltán 1967-ben született Brassóban, 1989-ben diplomázott a kolozsvári Zeneakadémián, azóta a kolozsvári Magyar Opera zenésze. 2000 és 2009 között a nagyváradi Filharmónia szólamvezető klarinétosa volt, 2009-től pedig a kolozsvári Filharmónia szólamvezető klarinétosa. A bécsi székhelyű Europa Symphony nevű zenekar alapító tagja (1993-2006), később három évig Hamburgban a Philharmonie Der Nationen zenekar tagja. 1999 óta szaxofonművészként is fellép, számos szólóestje volt. Klarinétosként és szaxofonosként együttműködött az összes erdélyi filharmóniával, köztük a Székelyföldi Filharmóniával is.

Marius Popescu zongoraművész a romániai zenei élet ismert és elismert egyénisége. Jelenleg Kolozsváron és Nagyváradon fejti ki tevékenységét, számos elismert szólistával koncertezett/koncertezik bel- és külföldön egyaránt.

Műsoruk a következő darabokat tartalmazza: Joseph Horovitz - Szonatina klarinétra és zongorára, Artie Shaw - Concerto, Phil Woods - Szonáta alt-szaxofonra és zongorára.

A dzsesszfesztiválon mindennap este 7 órától egy előadó vagy együttes koncertezik, a felnőtt belépő 10 lejbe kerül, míg a diákok, egyetemisták és nyugdíjasok 5 lejt kell fizessenek, ugyanakkor érvényesek a filharmónia bérletei. Honlapunkon minden nap az aznapi előadó bemutatását olvashatják.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."