Itthon » Művelődés

Dzsesszfesztivál: a Bourbon Jazz Unit sztenderdjei

A Székelyföldi Filharmónia szervezésében zajló ClassJazzFest-en ma este a bukaresti Bourbon Jazz Unit zenél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 13., 13:03
0 hozzászólás. 


A kvartett (Simona Chiriţă - ének, Alex Şveţ - zongora, Raul Lenart - bőgő, Andrei Marcovici - ütőhangszerek) a román jazzélet egyik legígéretesebb együttese. Mircea Tiberian, Maurice de Martin és Sorin Romanescu tanítványai, a Bourbon Jazz Unit tagjai 2007-ben kezdték önálló pályafutásukat, a csapat ekkor bővült ki az énekes Simona Chiriţă-vel, valamint a basszusgitáros is kicserélődött, ezáltal a zenekar hangzása megújult, egyedivé vált.

Ebben az új felállásban is számos koncertjük volt már. A zenekar hangzása érett, a virtuóz hangszeres megnyilvánulások és a női énekhang érzékenysége egyaránt fontos szerepet kapnak benne. 2009 októberétől havi rendszerességgel játszik Szebenben, Brassóban, Bukarestben és az ország más városaiban, de felléptek a marosvásárhelyi nemzetközi Jazzfesztiválon, a brassói Brasov Anniversary Jazz Night-on, valamint a szebeni fesztiválon, az ICon Arts és a SIMN 2010 Fesztiválokon is felléptek. Székelyudvarhelyen a Kalapos Kávézóban többször is koncerteztek. Az együttes a Radio România Culturala által szervezett "Drumul spre celebritate" című verseny-műsor nyertese a jazz-kategóriában. Műsoruk dzsessz-sztenderdeket tartalmaz.

A dzsesszfesztiválon mindennap este 7 órától egy előadó vagy együttes koncertezik, a felnőtt belépő 10 lejbe kerül, míg a diákok, egyetemisták és nyugdíjasok 5 lejt kell fizessenek, ugyanakkor érvényesek a filharmónia bérletei. Honlapunkon minden nap az aznapi előadó bemutatását olvashatják.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."