Itthon » Művelődés

Természetrajzi kiállítással bővült a Borvízmúzeum kínálata

A szejkefürdői Borvízmúzeumba helyezték át a korábban a Haáz Rezső Múzeumban látogatható Ásványok-kőzetek-kövületek időszakos természetrajzi kiállítást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_muvelodes/kozetek1305
Itthon_muvelodes/kozetek1305
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 14., 15:02
0 hozzászólás. 

A Borvízmúzeumba telepítették át és az elkövetkezendő időszakban ott várja látogatóit a Haáz Rezső Múzeum május 12-én megnyílt Ásványok-kőzetek-kövületek című időszakos természetrajzi kiállítása.

A kiállítás anyagát az intézmény tulajdonában levő, értékes Bányai János-hagyaték, amelyet Tóth Attila geológus leltározott fel és amelyből kiválogatta a kiállítás anyagát képező legértékesebb ásványokat és kőzeteket. A tárlat szerves része a Sapientia Egyetem filmes szakemberei által a kiállítás apropóján készített Földtani séta Udvarhelyszéken című dokumentumfilm.

"A Borvízmúzeumba „áttelepített" természetrajzi tárlat tökéletesen illeszkedik a kiállító hely profiljához, hiszen a látogatók nem csak Székelyföld hidrológiai sajátosságait és az ehhez kapcsolódó tárgyi világot ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek a térség geológiai rejtelmeibe is. A színvonalas kínálat biztosítása érdekében a szejkefürdői kiállítótér a közeljövőben újabb tárgy-együttesekkel fog bővülni"- értékelte az új helyszínt a múzeum vezetősége.

Ismeretes, hogy jelenleg a Szejkefürdőn még a Borvizek útja projekt munkálatai zajlanak, ennek „köszönhető", hogy a Borvízmúzeum épületét gyalogszerrel szinte lehetetlen megközelíteni. A kedvezőtlen terepviszonyokat a múzeum látogatottsága is megsínyli, hiszen a szinte járhatatlan út inkább elriasztja, mintsem becsalogatja a potenciális látogatókat.

„A múzeum épületének megközelíthetősége szinte ellehetetlenedett, hiszen a bekötő út minősége már a gyalogos közlekedést sem teszi lehetővé. A korábbi döngölt kavicsos járófelületet legyalulták. A közelmúltban kiderült, ezt az útszakaszt nem újítják fel" - áll a múzeum közleményében.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."