Itthon » Művelődés

Tölts egy fehér éjszakát a könyvtárban!

Könyvmolyok, filmimádók, éjjeli baglyok és pillangók - a Városi Könyvtárban július 28-án, csütörtökön este kezdődik és péntek hajnalig vár a Nyitott könyvek éjszakája!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

VarosiKonyvtar_NyitottKonyvekEjszakaja
VarosiKonyvtar_NyitottKonyvekEjszakaja
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 26., 13:30
0 hozzászólás. 

Jubileumi kiadásához érkezett a Városi Könyvtár  2007-ben, kísérleti jelleggel útjára indított Nyitott könyvek éjszakája rendezvénye. Az évről évre egyre népszerűbb,  tavaly már több száz látogatót vonzó rendezvényt ötödik alkalommal szervezi meg a könyvtár munkaközössége. A könyvtáras fehér éjszaka július 28-án, csütörtökön este egy kuriózumnak számító kiállítás megnyitójával rajtol, a Székelyföldi Legendárium bemutatásával folytatódik és hajnalig tartó maratoni filmvetítéssel ér révbe - tudtuk meg Szabó Károly könyvtárigazgatótól.

VarosiKonyvtar_NyitottKonyvekEjszakaja

„A kiállítás izgalmas lesz. Elöljáróban annyit, hogy Miklós István, egy székelyudvarhelyi származású, jelenleg Csíkszeredában élő profi tetováló művész alkotásait mutatjuk be. A filmvetítéssel kapcsolatosan sem akarom előre lelőni előre a poént, csak annyit mondok, hogy a könyvtár alagsorában, az audiovizuális teremben jó filmeket, a könyvtár előtti téren néma filmeket fogunk vetíteni. Aki eljön, nem bánja meg" - reklámozta a rendezvényt viccesen és szűkszavúan az igazgató.

Az olvasás megszerettetését, a nagyközönséget olvasási kedvre sarkalló Nyitott könyvek éjszakája elsősorban az olvasásról, a könyvekről szól, természetes tehát, hogy az intézmény kölcsönzője és az olvasóterem ajtaja is nyitva lesz a látogatók előtt. Akit nem vonz a kiállítás, esetleg beleun a filmnézésbe, az az éjszaka folyamán bármikor kiválaszthat egy jó könyvet, vagy az éppen aktuális olvasnivalójával felvértzve elvonulhat az olvasóterembe csendjébe és ott kedvére, zavartalanul olvasgathat hajnalhasadtáig.

VarosiKonyvtar_NyitottKonyvekEjszakaja

Kikölcsönözted a könyvtárból a könyvet és elfelejtetted időben visszavinni és most rettegsz a büntetéstől? Félelemre semmi ok, a Nyitott könyvek éjszakája a megbocsátásé is! Az évek óta az otthoni könyvespolcon porosodó könyvtári kincset  a fehér éjszakán büntetlenül lehet visszaszolgáltatni. Érdemes élni az évente egyszer adódó lehetőséggel és előkeresni, visszaadni az „elkallódott" olvasnivalót.

A Nyitott könyvek éjszakájára a könyvtár vezetősége mindenkit szívesen, tárt kapukkal vár. Ahogy Szabó Károly fogalmazott: „A város apraját, nagyját, a pénteken kezdődő Míves Emberek Sokadalmának kóbor lovagjait és a Kőkereszt téri (kocsma)kultúrkör cserkészeit is!"


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."