Itthon » Művelődés

Nyitott szemmel, nyitott könyvvel hajnalhasadtáig

Az olvasóközönség korán ágyba dőlt, igazi, nyitott szemű éjjeli baglyoknak a mozirajongók bizonyultak. Csütörtökön este kezdődött és pénteken hajnali 4 órakor zárta kapuit a Városi Könyvtár az ötödik Nyitott Könyvek éjszakáján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

NyitottKonyvekEjszakaja
NyitottKonyvekEjszakaja
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 29., 12:52
0 hozzászólás. 

A tegnap este 8 órakor, egy rendhagyó kiállítással kezdődő Nyitott könyvek éjszakáján közel háromszázan fordultak meg a Városi Könyvtárban.

Mérsékelt volt az érdeklődés a Csíkszeredában élő alkotópáros, Miklós István „Indián" és Molnár Attila Tájrendezés című kiállításának megnyitóján. A székelyudvarhelyi származású tetováló és festő és a csíkszeredai fotográfus közös alkotásai amolyan kettő az egyben jegyében születtek, azaz egy kompozíción belül kétfajta vizuális művészi ábrázolásmódot, a festészetet és a fotográfiát ötvözik. Molnár norvégiai, osztrák és németországi tájrészleteket kapott lencsevégre, ezeknek egy részletét „folytatta" és egészítette ki Miklós, hazahozva, bevallása szerint „átgyímesítve" az idegen földön készült képeket.

NyitottKonyvekEjszakajaHogyan készült és miért érdekes, értékes a Székelyföldi Legendárium? Az ötletgazda Fazakas Szabolcs előadásán érettebb és zsenge korú hallgatósággal telt meg a könyvtár audiovizuális terme. A Fazakastól megszokott kötetlen stílusú, de a Legendáriummal kapcsolatosan minden fontos információban bővelkedő előadás után szó szerint rá lehetett lépni a legendák földjére. A lehetőséggel az ifjúság élt, akik legendától-legendáig haladva mászkáltak a padlóra leterített óriástérképen.

NyitottKonyvekEjszakajaIdőközben az olvasóteremben is megnőtt a forgalom, de volt, aki a kölcsönzőt célozta meg és büntetlenül visszaszolgáltatta a régóta kikölcsönzött olvasnivalót. A „feledékenyek" nem tolongtak, az éjszaka folyamán mindössze 15-en éltek a Megbocsátás éjszakája adta lehetőséggel. Bögre volt a jutalma annak, aki kitöltötte vagy legalább megpróbálta megválaszolni a kérdőívet- a kvízjátékba több, mint százan kapcsolódtak be.

Éjfél előtt halk zongoraszó kíséretében peregtek a néma filmek a könyvtár udvarán elhelyezett filmvásznon. Az alagsorban a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmmel indult a maratoni mozizás, amelynek végére a közkívánatra levetített Avatar tett pontot hajnali négy órakor.

NyitottKonyvekEjszakajaA Nyitott könyvek éjszakáján a tavalyinál többen baglyoskodtak és annak ellenére, hogy a városlakók most sem ostromolták ezrével a könyvtár ajtaját, Szabó Károly igazgató összességében jónak értékelte a rendezvényt.

A Tájrendezés című tárlat még két hétig lesz látogatható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."