Itthon » Művelődés

Magna Cum Laudeval ünnepeljük Szent István napját

Koncertek, tűzijáték és kulturális programok szerepelnek a II. Szent István-napi ünnepségsorozat programjában – először lép fel Udvarhelyen a Magna Cum Laude.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, SZASZA
2011. augusztus 16., 12:11
0 hozzászólás. 

Másodszor rendezi meg a város a háromnapos (augusztus 19-21) ünnepségsorozatot: a fő helyszín a Kossuth Lajos utcában lesz, a koncerteket az utcai színpadon tartják. Pénteken, augusztus 19-én 22 órától a Bojtorján zenekar koncertezik, szombaton 21 órától Homonyik Sándoré a pálya, fellépése után idén újból tűzijátékban gyönyörködhetnek a városlakók.

A zárónapon előbb Varga Miklós lép rajongói elé (vasárnap, 20 óra), majd 22 órától a Magna Cum Laude tartja meg első székelyudvarhelyi fellépését. A Haáz Rezső Múzeum egy légi régészeti és egy numizmatikai kiállítással jelentkezik, a Városi Könyvtárban Szent István intelmeit állítják ki, valamint a főtéri színpad elé szerveznek flashmobot, ahol az intelmekből tartanak felolvasást.

A Művelődési Háznál jelenleg is folyamatban van egy alkotótábor, az itt született munkák kiállításra kerülnek. Szintén a programsorozat részeként a gyerekekhez is szól az intézmény: a legkisebbek korona-modellezés közben játszva tanulhatnak a magyar Szent Koronáról.

A városháza Szent István termében a magyar koronázási jelképek hiteles másolatát lehet majd megtekinteni. A sportbarátok sem maradnak rendezvény nélkül, a városi stadionban kispályás labdarúgó-tornát tartanak.

A polgármesteri hivatalnál érdeklődve megtudtuk, az eseménysorozat programfüzete még nem végleges, az események pontos időpontjairól és a helyszínekről a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."