Lyukasóra » Rendezvények

Már csak tízet kell aludni

Magashegyi Undegrounddal és más koncertekkel, tűzijátékkal – két napon keresztül ünnepelheted Udvarhelyen az államalapítást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Ilyen volt tavaly a tűzijáték fotó: Lőrincz Csaba/archív
Ilyen volt tavaly a tűzijáték fotó: Lőrincz Csaba/archív
szerkesztoÍRTA: DÁVID ANNA JÚLIA
2018. augusztus 09., 12:35
0 hozzászólás. 

A kultúrakedvelőknek, gyermekeknek és szórakozni vágyóknak szervezett programsorozat jórésze a Márton Áron téren zajlik majd, így az útlezárás is csupán ezt a környéket érinti augusztus 17–20. Között.

Ördögi játékok gyerekeknek

A programok vasárnap a Márton Áron téren kezdődnek 11 órakor a Vitéz László és az elátkozott malom című vásári bábjátékkal, ahol Pályi János, a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is, bebizonyítva ezzel azt, hogy szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal.

fotó: Dusa Gábor/BábSzínTér

Délben gyerekkoncert lesz a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola tanárainak előadásában, amit a Sosem nevető király című mesejáték követ.

Koradélután, azaz 3 órakor a Csíkmadarasi Népi Zenekart hallgathatják meg az érdeklődők.

Ezüst, arany, gyémánt a felnőtteknek

A hagyományokhoz híven idén is köszöntik az ezüst-, arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő, jubiláló házastársakat a Városháza Szent István termében, délután 4 órakor. Ezután fél órával a Márton Áron téren a Virágos Székelyudvarhely programban nevezetteket jutalmazzák.

Este 7 órakor Kalmus Felicián csellóművész, zeneszerző előadását hallgathatják a muzsika kedvelők. Az előadó egy olyan crossover csellista, aki szabadon mozog a különböző zenei műfajok között. Előadóként kiválóan kombinálja a virtuozitást és lírai megszólalást. Saját műsoraiban ötvözi a klasszikus, pop, dzsessz, elektronikus és a filmzenékre jellemző hangzást. Őt fél 9-kor Antal Tímea és zenekarának koncertje követi.

Másnap tánc

Augusztus 20-án délután 5 órakor Kalotaszeg Legénytársulat és a Tokos Zenekar lépnek a Márton Áron téren felállított színpadra. Majd egy órával később az új kenyér megszentelése és megáldása következik. Ezután szabadtéri össztánc a Boróka, a Kékiringó és a Serittő Néptáncegyüttesek táncosaival.

Este 7 órakor pedig a táncházak atmoszférájából táplálkozó Aurevoir zenekar ad koncertet.

Fél 9-kor a Magashegyi Underground-koncertjére bulizhatunk, végül este 10 órakor tűzijátékkal zárul az eseménysorozat.

Közben egyfolytában

A kétnapos rendezvény alatt állandó programokkal is készültek a szervezők leginkább gyermekeknek, családoknak. Lesz kiállítás, ami az Árpád-házi királyaink arcképcsarnokának másolatait mutatja be. Valamint családi kincskereső kalandjáték, fotográfia sarok, kézműves foglalkozások és mesehallgatás színezéssel, rajzolással.

Aki részletesebben szeretné tanulmányozni a rendezvény programjait megteheti: az UdvarhelyMA applikáció Események című menüpontja alatt, a festivApp elnevezésű, ugyancsak telefonos applikáción, a szentistvannap.udvarhely.ro honlapon, valamint a Székelyudvarhely polgármesteri hivatalának Facebook-oldalán eseményekre bontva is olvasható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."