Lyukasóra » Rendezvények

Nem lesz sörfesztivál a Szent István-napok

Család- és gyerekbarát programokkal, útlezárásokkal érkezik a nemzeti ünnep Székelyudvarhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Vasárnap a Beatrice húzza fotó: cultura.hu
Vasárnap a Beatrice húzza fotó: cultura.hu
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. augusztus 16., 11:21
0 hozzászólás. 

Két napig két színpadon szórakoztatják a székelyudvarhelyieket a hétvégi, Szent István-napi ünnepségsorozaton. Az ünnepség időtartama egy nappal rövidebb a Bunta-érában szokásosnál, de igyekeztek kompaktabbra, tömörebbre fogni a programsorozatot – tájékoztatott pénteken az augusztus 20-21-ei eseményről Gálfi Árpád polgármester,

Idén úgy fest, nem adják át a város kulcsát, ami jelenleg Károlyi Mártánál van, ám az ilyenkor szokásos tűzijáték megmarad.

Elsősorban a kisgyerekes családokra gondoltak, amikor a délelőtti programokat összeállították – mondta Bölöni Antal Ildikó főszervező. A délelőtt 10 órai toborzó után mindkét nap gyerekkoncert lesz, szombaton a sepsiszentgyörgyi Égvilág zenekar tart interaktív gyerekműsort, vasárnap pedig a Folker együttes zenéjére táncolhatnak a kicsik.

A gyereekkoncertet mindkét nap bábelőadás követi, szombaton a Kolozsvári Bábjátszótér János Vitéze, illetve vasárnap a szintén kolozsvári Puck bábszínház Szegény Dzsoni és Árnika című előadása.

18 pluszos dolgok

A délutáni események már inkább nevezhetők felnőtt programoknak. Míg az Arany Griff rend középkori hadibemutatót tart, kiosztják az idei Virágos Székelyudvarhely pályázat díjait a városháza udvarán. Ugyancsak szombaton az Alla Breve és a Pécsi Kamarakórus előadása után az Új kenyér megszentelése és megáldása következik 18 órától, majd koncertek lesznek.

A város intézményei is hozzájárulnak a programsorozat változatosabbá tételéhez: a múzeumban gyógyszerészeti kiállítás nyílik, a könyvtárban pedig meseolvasás és szelfikészítés lesz. A szombati napot a tűzijáték és a Váci Arcok koncertje zárja.

 A sportkedvelők a Szent István-napi kupát követhetik figyelemmel, és az Önkormányzatok Kupájára is kilátogathatnak.

Vasárnap délután az Orpheum Vándorszínpad operettgálával kedveskednek a műfaj kedvelőinek, és a jubiláló házaspárokat köszöntik a Szent István teremben. Ezután Vizi Imre dzsesszkoncertjén, majd a Beatrice és a Karthago buliján lehet tombolni.

Kenyeret és cirkuszt

Az idén egyforma faházakba kell költözniük a vendéglátósoknak, akiktől az ingyenességért cserébe azt is kérték, hogy lehetőleg olyan menüt állítsanak össze, ami árban megfelel annak, hogy a családoknak a programok között ne kelljen hazamenniük, megengedhessenek maguknak egy ebédet a városban – magyarázták a szervezők.

Orbán Balázs önkormányzati képviselő hozzátette, hogy azt, amit jónak találtak az előző évek programjából, megtartották, és a szervezés egyik fő szempontja az volt, hogy az államalapító Szent Istvánhoz méltó legyen az ünnep, ne egy sörfesztiválhoz, vagy sátoros ünnephez hasonlítson.

Az autó ki van zárva

A központ hétvégén a gyalogos forgalomé lesz: a református templomtól a szálloda melletti körforgalomig le lesz zárva a tér - mondta Bálint Benedek Pál, a városháza munkatársa.

A városháza előtt a hagyományos és helyi termékek, kézművesek portékáit vásárolhatjuk meg, akik 31-en érkeztek Tifán Irénke és az uvarhelyszéki Népművészek Egyesülete szervezésében.

A gyerekszínpad a taximegálló környékén, a nagyszínpad pedig a népművészeti bolt előtt lesz. A tűzijátékot azonban a Patkóban tartják, mivel az a helyszín felel meg legjobban biztonsági szempontból.

A Vár utcát is lezárják, itt az olyan kulturális programok lesznek, mint a III. Székelyföldi Könyvvásár.

A Daimler Mc motorosklub találkozója is részben egybeesik a Szent István napi ünnepséggel, augusztus 19-20-án a Firkin, az Ego Projekt, a Shadows, a Judas Best, a Knock Out és a Transylvania Rock Band lép fel Szejkefürdőn - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A teljes programot itt találod.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."