Itthon » Művelődés

Kamarazene-fesztivál dzsesszel fűszerezve - nem csak ínyenceknek

November 7-11. között, öt napon át a kamarazenéé lesz a főszerep városunkban. Az ötnapos nemzetközi fesztiválon fellépő neves muzsikusok előadását ingyen élvezheti a közönség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 07., 12:46
0 hozzászólás. 

A G. Egyesület által ezelőtt kilenc esztendővel létrehívott, immár nemzetközi jelleggel büszkélkedő Kamarazene-fesztivál programja valószínű ezúttal sem okoz csalódást a műfaj kedvelőinek. A meghívott vendégelőadó művészek idecsalogatásában az ötletgazdáknak a Tiberius Egyesület segített.

A polgármesteri hivatal Szent István-termében este 7 órakor kezdődő előadásokon ezúttal is neves hazai és külföldi muzsikusok lépnek fel - köztük a korábbi fesztiválokról már jól ismert művészek is. Visszatérő vendég a hollandiai Frank van de Laar és Joachim Eijlander, az argentínai Alejandro Drago, de viszontláthatjuk, hallhatjuk Haáz Bencét, Sántha Hubát és Kostyák Mártont is.

Az esti, ingyenesen látogatható előadások sorát november 7-én, hétfőn két holland együttes, az Aristo Quartett és a Frissen Quartett indítja. November 8-án, kedden este többek közt a már említett de Laar zongora-, Ejlander hegedű- és Drago csellójátékában gyönyörködhet a nagyérdemű.

A hazai muzsikusoké lesz a terem november 9-én, szerdán: Haáz Bence (oboa), Lokodi Károly (hegedű), Molnár József (brácsa), Zágoni Előd (cselló), Kovács Éva (fuvola), Sántha Huba (zongora), Kostyák Márton (nagybőgő) és Koszorús Kálmán (dobok) koncertje, amelynek második felében dzsesszes hangzásokkal „bűvölik" a közönséget, szintén a megszokott időpontban, 19 órakor kezdődik.

November 10-én, csütörtökön este a magyarországi Új Harmónia fúvósnégyes lép fel. A koncertsorozatot november 11-én, pénteken este egy igazi különlegesség, a szintén magyarországi Nehéz Fiúk Tubakvártett - azaz a The Heavy Brass Guys Tuba Quartet (HBGTQ) fellépése zárja.

A IX. Kamarazene-fesztivál megszervezését Székelyudvarhely Megyi Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, a Gondűző Étterem és a G.Café támogatta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."