Itthon » Művelődés

Készítsd el a múzeum karácsonyi üdvözletét!

Képző- és iparművészeket, művészeti iskolásokat buzdít alkotásra a Haáz Rezső Múzeum. A feladat: művészi kivitelezésű karácsonyi képeslap készítése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/kepeslap_hrm
Itthon_Muvelodes/kepeslap_hrm
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 11., 11:20
0 hozzászólás. 

Bár az angyaljárásig még bő egy hónap van hátra, a Haáz Rezső Múzeum munkaközössége már a karácsonyra készülődik. Az ünnepet tavaly régi karácsonyfadíszekből és képeslapokból készült tárlattal tették emlékezetessé.

Idén szintén egy tematikus kiállítást terveznek, amelyen a képző- és iparművészek, művészeti iskolások egyedi, művészi kivitelezésű képeslapjait mutatnák be a nagyközönségnek. A hagyományos technikákkal készített, maximum A5-ös méretű, egyedi grafikákat, kollázsokat, festményeket kiállítható kivitelben december 16-ig lehet eljuttatni a szervezőkhöz, a Haáz Rezső Múzeum székhelyére.

A munkákon kérik feltüntetni az alkotó nevét, postai és e-mail címét, telefonszámát. A beérkezett alkotásokból december 20-án, kedden nyílik kiállítás, amelynek kurátora Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész lesz. A legsikerültebb képeslapokat díjazzák. A múzeum vezetősége által kijelölt zsűri a legjobb képzőművészt és művészeti iskolás diákot jutalmazza, illetve a két legsikerültebb alkotásból készül el az intézmény jövő évi karácsonyi képeslapja is.

A képeslapkészítők jelentkezését a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum titkárságán (Kossuth Lajos utca 29. szám) várják. Érdeklődni a 0266-218375 telefonszámon, illetve az info@hrmuzeum.ro e-mail címen lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."