Itthon » Művelődés

Népművészeti kiállításra és szemináriumra hív az Artera

Az Élő népművészet Magyarországon és Erdélyben című kiállítás megnyitójára november 20-án, vasárnap 12 órától a Forrásközpontba várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes
Itthon_Muvelodes
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. november 17., 13:25
0 hozzászólás. 

A kiállítás és szeminárium egyben záróakkordja az Artera Alapítvány október- novemberben Kaláka kör néven szervezett hímző és bútorfestő képzésének. Az Artera Házban megtartott foglalkozásokon 18-an vettek részt.

Itthon_Muvelodes

„Sokféleképpen próbáltuk már az évek folyamán motiválni az embereket, hogy a kihalásra ítélt vagy eltűnőben lévő népi mesterségekhez kedvet kapjanak, mígnem rájöttünk, hogy ezt csak intézményesített keretben és piac-orientált oktatási programban lehet megvalósítani. A képzések, továbbképzések nagyon fontosak, a szakképesítések után ahhoz, hogy egyrészt szakmai kapcsolatok alakuljanak ki a belföldi más-más régióban élő kézművesek, a határon túli magyar mesterek, másrészt meggyőződjenek arról, hogy ebből a szakmából anyagi haszon is származhat, ha a megfelelő tudás birtokában forrásként használjuk ki azt" – foglalta össze a Kaláka körrel kapcsolatosan Lőrincz Zsuzsanna, az Artera elnöke.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal partnerségben lebonyolított tanfolyamokat a Bethlen Gábor Alap és Hargita Megye Tanácsa támogatta.

A november 20-án, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban megnyíló kiállításon nem csupán a kalákázók által készített hímzett, festett népművészeti tárgyak várják az érdeklődőket, a szervezők hagyományos ízekből összeállított kóstolóval is kedveskednek a vendégeknek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."