Itthon » Művelődés

Csak semmi szexet, kérem… - a végén mindenki derül

Angolosan, de nem hidegvérrel, hanem fanyar brit humorral fűszerezve búcsúztatja a 2011-es évet a helyi színtársulat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/csakszex1312
Itthon_Muvelodes/csakszex1312
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. december 13., 11:36
2 hozzászólás. 

Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk - Anthony Marriott és Alistair Foot szerzőpáros fergeteges vígjátékát Nagy István m.v. rendezésében december 15-én mutatja be a Tomcsa Sándor Színház társulata.

Itthon_Muvelodes/csakszex1312

Fotó: Balázs Attila

„Ha elfogadnánk igaznak a címbeli utalást, azon kellene csodálkoznunk, hogy még nem halt ki a brit nemzet. Hát persze, a fajfenntartáshoz elengedetlen szexet ők is művelik, ám visszafogottabban kommunikálnak e témával kapcsolatban, mint teszem azt a franciák, olaszok, vagy – miért ne? – a magyarok.

Marriott és Foot 1971- ben Londonban bemutatott vígjátéka ezt a pikáns témát karolja fel, és tálalja nem kis nemzeti öniróniával. A történet London külvárosában egy bankfiók emeletén található szolgálati lakásban indul, ahol a nászútjukról tíz napja hazatért Peter és Frances rakott kellemes kis fészket. Peter a bankfiók nagyreményű igazgatója, Frances, szerető kis felesége egyelőre háziasszony, ám máris ambiciózus, saját kertes házról szóló álmokat dédelget. Ennek érdekében gyanútlanul jelentkezik a Skandináv Import Vállalat kétes hirdetésére, mint potenciális termékértékesítő, hogy a családi jövedelmet eképp egészítse ki.

Ez a lépése rosszallást vált ki szerető férjéből, s mint kiderül, nem alaptalanul, mert a várva várt skandináv üvegáru helyett egy rakomány pornókép érkezik postán. Ez az a gránát, amely felrobbantja a kis család meghitt nyugalmát, és az állástalanság, az otthontalanság, sőt akár a börtön rémével is fenyegeti a történet résztvevőit"- írja a darab rendezője, aki a Nagyérdeműre bízza a „lesz-e happy-end?" kérdés megválaszolását. A lényeg: a december 15-i (Tomcsa Sándor bemutató bérlet) bemutatón és a december 16-i (Nyirő József bérlet) előadáson minden kiderül - ígéri a rendező.

Itthon_Muvelodes/csakszex1312

A szereposztásban P. Fincziski Andreát, Dénes Gergelyt, Jakab Orsolyát, Antal D. Csabát, Barabás Árpádot, Dunkler Róbertet, Kulcsár-Székely Attilát, Vidovenyecz Edinát, Bekő Fóri Zenkőt és Csurulya Csongort láthatja a nagyérdemű. A díszlet Kubanek László dizájner m.v., a jelmez Vidovenyecz Edina színművész, a mozgás Lőrincz József koreográfus munkáját dicsérik.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az előadást december 30-án 19 órától és december 31-én 18 órai kezdettel is meg lehet nézni.

A december 15-16-i előadások 19 órakor kezdődnek. Jegyek korlátozott számban a színház jegypénztárában is kaphatók. Helyet foglalni a 0266-212131-es telefonon, vagy a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen naponta 11-14 óra között, illetve személyesen lehet.

A színház közönségszervezője felhívja a figyelmet, hogy a jegyfoglalás érvényét veszti, amennyiben a lefoglalt jegyeket az előadás napján 14 óráig, vidéki nézők pedig előadás előtt fél órával, azaz 18:30-ig nem váltják ki!



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bence
2011-12-13 16:57:36
Jakab Orsolyát kétszer is láthatják! :)
avatar
szasza
2011-12-13 17:02:42
re:
Köszi, javítva.

avatar
bence
Jakab Orsolyát kétszer is láthatják! :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."