Itthon » Művelődés

Az Örömállamtól az Ovibraderig - áprilisi színházdömping

Nagyszínpadi előadás, felolvasó kocsmaszínház, figurás mesejáték, egyéni előadóest templomban és kávéházban - elkényezteti közönségét a Tomcsa Sándor Színház.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_Muvelodes/oromallam0320
Itthon_Muvelodes/oromallam0320
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 04., 10:25
0 hozzászólás. 

Fura állam az Örömállam. Hogy miért? Aki elszalasztotta megfejteni a kérdésre a választ, ebben áprilisban akár négyszer is bepótolhatja. Az idei évad utolsó nagyszínpadi előadását, Görgey Gábor Örömállam című komédiáját Vadas László m.v. rendezésében április 4-én, 12-én és 13-án is bemutatják. A 19 órakor kezdődő előadásokra a Móricz Zsigmond, Arany János diák- , illetve a Haáz Resző és Kovács György felnőtt bérlet érvényes, de jegyeket szabadon is lehet váltani .

Kulcsár Székely Attila színművész Wass Albert verseiből készült egyéni előadóestjét, a Mustármagot, Csurulya Csongor művészeti vezető rendezte. A produkciót április 15-én, vasárnap 19 órától szabadelőadásban lehet megnézni a Szent Miklós- hegyi plébániatemplomban. A belépés ingyenes.

A Plazma2, avagy az Ovibrader – Garaczi László színműve felolvasószínházi változatának bemutatására rendhagyó helyszínt, kultúrkocsmát választott a darab rendezője, Tóth Árpád színész. A nézőket a fergeteges nevetésből a döbbent csendig sodró darabot március 31-én, szombaton mutatták be a G. Caféban - túlzás nélkül - óriási sikerrel. Aki kíváncsi, és egy maradandó színházi élményre vágyik, ne szalassza el az áprilisi előadásokat: április 19., Mokka Kávéház, április 30., G. Café. Kezdés este 8 órakor, helyfoglalás a helyszínen.

Hókirálynő - a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház április 23-án, 24-én, 25-én, 26-án, 27-én zenés mesejátékkal vendégszerepel városunkban. A Tomcsa Sándor Színház nagytermében délelőtt 11 és 12 órakor , 23-án és 27-én 11 és 13 órakor kezdődő előadásokra a Csipike, Pumukli, Vuk, Nyilas Misi, Bambi, Árvácska, Füles, Kis herceg, Micimackó gyermekbérletek érvényesek, de belépőket szabadon is lehet vásárolni.

Cserháti Zsuzsa emlékére írt Boldogság, gyere haza címmel zenés darabot Pozsgai Zsolt, amelyet Vidovenyecz Edina színművész szuggesztív előadásában már több ízben is láthatta az udvarhelyi nagyközönség. Áprilisban ismét repertoáron a Zerkula György zongorajátékával kísért egyéni előadóest. Hely, idő: Mokka Kávéház, április 26. este 8 óra.

Április 29-én 19 órától egy vendégelőadást ajánlunk Thália híveinek figyelmébe: a Nagyváradi Szigligeti Társulat Szigligeti Ede Liliomfi című klasszikus színművét mutatja be.

Az eseménynaptárunkban is feltüntetett előadásokról bővebb információkat a Tomcsa Sándor Színház honlapján találnak az érdeklődők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."