Itthon » Ifjúság

Képzésre pályázhatnak a licisek

Önismeret és Pályaválasztás képzéssorozatára Hogyan tovább? Merre az arra? címmel kínál pályázati lehetőséget a Prisma Egyesület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Pályázat
Diákok jelentkezését várják
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 14., 11:10
0 hozzászólás. 

A Prisma Egyesület Önismeret és Pályaválasztás képzéssorozatára kínál pályázati lehetőséget 11 –12.-es osztályok számára 2012. október–novemberében. A képzés célja, hogy az egyesület hatékony szakmai segítség legyen a diákok számára, annak érdekében, hogy időben felismerjék, mivel is szeretnének a jövőben foglalkozni, és olyan irányba kezdjenek el tudatosan tanulni, amely számukra valóban a megfelelő.

A sikeres és fenntartható életvitelt elérni kívánó fiatalok kulcskérdése: továbbtanulás és az ahhoz szükséges kompetenciák. Saját elképzelésre és vágyakozásokra épülő pályaválasztáshoz elengedhetetlen az önismeret. Ki vagyok? Mire vagyok képes? Mit szeretnék a jövőben tanulni? Milyen munkát lennék képes szívvel-lélekkel végezni? – csak hogy néhányat említsünk a nagy döntés előtt álló diákok gondolataiból.

Áprilisban az Iskola Másként program keretében számos felkérés érkezett a Prisma Egyesület irányába – köztük Sepsiszentgyörgy, Szilágysomlyó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Nagyvárad – egynapos Önismeret és Pályaválasztás képzés megtartására. A végzős diákokban megfogalmazódott az igény, hogy a jövőre nézve a könnyebb és tudatosabb érettségire való készülés érdekében, hamarabb kerüljön sor erre az eseményre.

„A beszélgetések, feladatok, játékok során kicsit jobban megismertük önmagunkat és a társainkat. Valahogy mindenki meg tudott nyílni, végre olyanok is beszéltek a terveikről, elképzeléseikről, akiknek egyébként ritkán halljuk a véleményét. Kicsit őszinték voltunk, és ez talán összehozta az amúgy széthúzó osztályközösségünket. " – fejtette ki véleményét egy sepsiszentgyörgyi résztvevő.

A vártnál nagyobb érdeklődésnek és pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, a Prisma Egyesület munkatársai újabb képzési tartalommal kívánnak segíteni a 11 és 12.-es diákoknak a hatékonyabb önmegvalósításban.

Pályázni lehet:

1. Önismereti képzés 11 – 12.-es diákoknak

Amire számítani lehet: egyéni és csoportos játékos gyakorlatok, amelyeknek segítségével közelebb kerülhetnek önmagukhoz, megismerve erősségeiket, gyengeségeiket, átlátva saját maguk és környezetük közötti kölcsönhatást, csapatmunkát.

2. Pályaválasztási képzés 11 – 12.-es diákoknak

Amire számítani lehet: egyéni és játékos gyakorlatok, amelyek által a jövőbeli

pályaválasztásra vonatkozó döntéseiket megalapozottan hozhatják meg, kiválasztva a számukra legmegfelelőbb lehetőségeket személyiségük és képességeik függvényében.

Támogatóknak és a vállalkozói szférából érkező támogatásoknak köszönhetően a képzések anyagi terhének felét a Prisma Egyesület felvállalja, és sajátjának tekinti.

Csupán annyi a jelentkezők dolga, hogy készítsenek egy bemutatkozót, és juttassák el ezt a Prisma Egyesülethez 2012. szeptember 17 – 30. között a hello@prismae.eu címre.

Lehet készíteni képet, videót, írott szöveget vagy hangfelvételt. Legyen benne játékosság, lendület, ötletesség, igazából minden, ami a kreativitásból futja!

Október 1-én a jelentkezők munkáit az egyesület közzé teszi a web- és facebook oldalon, majd kezdetét veszi az egyhetes „Like-küzdelem". Október7-én éjszaka zárul a verseny, eredményt pedig október 8-án hirdetnek.

A pályázat leadásának határideje 2012. szeptember 17 – 30.

sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."