Itthon » Ifjúság

Átadták az első Székelyföldi Diákigazolványt

Az udvarhelyi Szabó Mónikának adták át az első Székelyföldi Diákigazolványt szerdán délelőtt az UFF székhelyén. Már nyolcszázan igényelték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

uff-5469
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. április 17., 14:55
0 hozzászólás. 

Az új, háromnyelvű diákigazolványokat kibocsátó Centrum Studiorum Egyesület elnöke, Zsigmond József szerint csütörtöktől hatszáz diákigazolvány kerül forgalomba, ami idén októberig lesz érvényes. A projekt partnere az Udvarhelyi Fiatal Fórum.

A Kossuth utcai székhelyükön szerda délelőtt, az udvarhelyi Szabó Mónika vehette át ünnepélyesen az első igazolványt, a szintén partner Székelyföldi Legendárium könyve, térképe és társasjátéka mellett. A Centrum Studiorum Egyesület megállapodást is aláírt az UFF elnökével, Vass Orsolyával a partnerségről.

A diákigazolványt a külön erre a céra létrehozott honlapon lehet igényelni – Zsigmond érdekességképpen megemlítette, hogy az igénylők kb. húsz százaléka román anyanyelvű, de szlovákiai állampolgár is van köztük, tehát nem egy etnikai projektről van szó.

Székelyudvarhelyen is egyre bővül azon elfogadó helyek (üzletek, éttermek, kulturális intézmények, stb.) száma, ahol kedvezményeket biztosítanak az igazolvánnyal jelentkező diákok számára. Ami a partnereket illeti, elsősorban kis- és középvállalkozásokra számítanak a működtetők, multinacionális cégekkel nem áll szándékukban partnerségre lépni.

A diákigazolvánnyal való vásárlás bizonyos üzletekben azt is lehetővé teszi, hogy a kedvezmények összege iskolákhoz jusson, így azt a diákokra fordíthatják az intézmények.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."