Itthon » Ifjúság

Torent: taroltak a pedás lányok

Fergeteges hangulatúra sikeredett a hatodik alkalommal megszervezett Torent, a székelyudvarhelyi középiskolások idei táncversenye.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Peda
Peda
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 20., 12:29
8 hozzászólás. 


Március 19-én, péntek délután gólyabálokhoz hasonló hangulat alakult ki a Siculus Ifjúsági Háznál: kapunyitás előtt lökdösődő tömeg várta, hogy minél előbb beengedjék a táncverseny helyszínére. A közönség soraiban néhány szülőn és tanáron kívül, főként a szurkoló diákok hallatták hangukat. Nem is csoda, hiszen a 6. Torent teljes mértékben velük, értük és róluk szólt.

Szomszedni

Szomszédnéni Produkciós Iroda - bevetésen

Az eseményt szervező Benedek Elek Líceum Diáktanácsa (BLIDSZ) a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagját kérte fel műsorvezetőknek, mondhatni ennél jobb választás nem is lehetett volna. Béfé és Téesz a tőlük megszokott hangnemben és előadásmódban felkonferálták a műsorszámokat, közben igyekeztek minél több, a diákok szívéhez és nyelvezetéhez közel álló poénnal előrukkolni.

Idén négy középiskola csapata szállt ringbe, feladatuk az volt, hogy egy összefüggő tánckoreográfiát készítsenek elő, ami kötelező módon kellett tartalmazzon legkevesebb 20 másodpercnyi néptánci elemet. A Tamási Áron Gimnáziumnak volt a legnagyobb létszámú csapata (hét lány és három fiú), nevük szerint Álom.tánc. A vegyes csapat otthonosan mozgott a színpadon, változatos és többnyire összehangolt koreográfiát adott elő, frappánsan megoldotta a mai popslágerek és magyar népzene közti áthajlást.

gimisek

Álom.tánc, a Gimi csapata

A gimiseket követte a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium öt fős csoportja. A No sense rendkívül egyedi és ötletes elemeket tett táncos összeállításába, viszont sok volt a fölösleges mozdulat, valamivel többet kellett volna gyakorolni. Az Eötvös József Szakközépiskola csapata One, two step névre hallgatott, három fiú és két lány lépett színpadra. Fehér-fekete kombinációjú sminkjük és öltözékük jól mutatott a reflektorfényben, ők is magyar népzenét és néptáncot csentek produkciójukba, viszont a zeneszámok váltásánál szétesett koreográfiájuk.

divatbemutato2

Divatbemutató négy felvonásban

Utolsó fellépőkként a pedások valóban feltették az i-re a pontot. A Benedek Elek Líceum három szingli lánya (Single Ladies) már az első percekben meghódította a közönséget. Rendkívül változatos és dinamikus táncot adtak elő aerobic és hip-hop elemekkel, majd teljes sikert arattak az arab népzenére lejtett hastáncukkal.

Az est hangulatát és színvonalát nem csak a táncosok, hanem a négy felvonásos divatbemutató is fokozta, ahol szintén diákoké volt a főszerep. Majd Szikra, a 19 éves udvarhelyi énekesnő előadott két saját szerzeményű dalt a januárban megjelent lemezéről, a Saviours of the brokens együttes pedig igazán hangossá varázsolta az UFF termét.

peda2

A győztes csapat

Végül a zsűri eredményt hirdetett, minden versenyző elismerésben részesült: a Mező csapata elnyerte a szervezők különdíját, a refisek a dobogó harmadik fokára kerültek, a gimisek másodikok lettek. A Peda győztes csapata részt vehet a városi Mara Bulin.

Az eseményről készített képgalériánkat ide kattintva nézheted meg!


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lacko7
2010-03-20 18:49:14
ha megkerhetnelek felsorolnatok kedves UH sok azt a suk felesleges mozdulatot a Refi tancabol.....pls... hogy valtoztassunk rajta...
avatar
relo
2010-03-20 19:41:46
re:
Nehezen tudnék jó tanácsokat adni, nem az én szakterületem. Nézőként viszont annyit észrevettem, hogy dalváltáskor nem volt zökkenőmentes a produkció. A többi fele kimondottan tetszett.
avatar
Katica
2010-03-20 23:03:31
re: re:
avatar
relo
Nehezen tudnék jó tanácsokat adni, nem az én szakterületem. Nézőként viszont annyit észrevettem, hogy dalváltáskor nem volt zökkenőmentes a produkció. A többi fele kimondottan tetszett.
Kedves relo!Ha a pedásokra érted azt a "nem volt zökkenő mentes a produkció dalváltáskor" témájú mondatodat...akkor szépen fogalmazva annyit tennék hozzá,h amit ott láttál,mindennek ugy kellett lennie.Története volt,amit vagy megért az ember vagy nem.Ennyire egyszerü.!
avatar
pityoka
2010-03-21 06:10:59
nem volt rossz a Refi produkciója, néhány hibát megejtettek, de a Peda egyszerűen lenyűgözően adta elő s simán nyertek. Ők voltak a legjobbak! Hajrá csajok!
avatar
Eveessz
2010-03-21 11:34:23
re: re: re:
avatar
Katica
[quote=relo]Nehezen tudnék jó tanácsokat adni, nem az én szakterületem. Nézőként viszont annyit észrevettem, hogy dalváltáskor nem volt zökkenőmentes a produkció. A többi fele kimondottan tetszett.
Kedves relo!Ha a pedásokra érted azt a "nem volt zökkenő mentes a produkció dalváltáskor" témájú mondatodat...akkor szépen fogalmazva annyit tennék hozzá,h amit ott láttál,mindennek ugy kellett lennie.Története volt,amit vagy megért az ember vagy nem.Ennyire egyszerü.! [/quote]
Katica nem rátok értette,hanem a Refire,olvass vissza:) Ti voltatok a legjobbak tény és való :P Én megmondtam már az elején :D
avatar
Katica
2010-03-21 12:59:20
re: re: re: re:
Hupi..bocsesz. Relo---Én nekem mindegyik nagyon tetszett..kommentálni egyiket sem tudom.Jo ellenfeleink voltak.:) ;) ..Am Bea,és Julcsa nevében is köszönjük a dicséretet.:)
avatar
csandrea
2010-03-21 18:27:06
Sziasztok! Pedás csajok nagyok voltatok és szerintem mindenki beleadott mindent a versenyen, azért kíváncsi lennék a véleményetekre a gimi táncával kapcsolatban! A miénknek is története volt és rengeteget dolgoztunk rajta, reméljük, hogy azért látszott :)
avatar
Katica
2010-03-21 20:50:01
re:
Köszi csandrea!Nah hát igen a gimisek.:)..Igaz ellenfeleink voltatok,de egyszerüen imádtam.:D..Nem csak azért mert kedvenc számaim hangzottak el,és szi,patikus emberek táncoltak rá,hanem mert tuti volt.:D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."