Itthon » Ifjúság

Csinnadratta, izzadt medve, pénisz amputáció

Megbolondultak, szétlármázták a várost ezek az izék. Nagyon állat volt a diáknapok keddi programja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

diaknapok felvonulas-5
Ezek a mai fiatalok fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. május 06., 14:53
2 hozzászólás. 

A tegnap délután a diákok sok színnel és nagy hanggal jelezték, hogy néhány nap erejéig kisajátítják a várost. A tanórák lejártával a Kossuth udvaron gyülekeztek, majd 3 órakor hatalmas lármával kezdték meg az először a Márton Áron térre, majd a Bethlen-negyedi parkba vezető felvonulást.

Az egyetemista diáknapok hangulatát idéző rittyegtetést dobverés és kürtszó tette még hangosabbá. A Patkóban ejtette első megállóját a diáksereg, akik egy koreográfia előadása és néhány fotó készítése után útnak indultak a Bethlen- negyed irányába. Volt itt minden a hangkeltőkön kívül is: buborékfújók, lufik, vízipisztolyok, de még egy medvejelmezbe bújt sráchoz is volt szerencsénk. Ahogy a hangja, a tempója is nagy volt a vonuló diáknaposoknak, hiszen a Patkóban tett megállóval is alig fél órájukba telt felérni a Dávid Ferenc térre.

Mi loholtunk a nyomukban, amit kicsit sem bántunk, mivel így volt lehetőségünk elkapni a szembejövők kommentárjait, amiből a két kedvencünk a „mennek nagy bolondul" illetve az „ezek itt az izék".

Nem csak mi nem bírtuk az iramot, a medvének öltözött srác is lemaradva kullogott. Úgy tűnt, neki sem esik jól a semmiből érkező kánikula. A parkba érve volt szerencsénk újra megtekinteni a résztvevők flash mobját, majd minden csapat saját szlogenjét skandálva hazafele vette az irányt.

Állati tanóra

Délután hat órától az Ifiházba gyűlt ismét a diákcsorda Dr. Bartha Annamária állatorvos rendhagyó tanórájára. A Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem volt hallgatója általánosan beszélt munkájáról és egyetemi időszakáról, remélhetőleg megkönnyítve ezzel némelyek pályaválasztását.

barthaannamari

Egyetemi gyakorlatokból szemezgetve Annamária elmesélte, hogy a nagy hidegben alig várták, hogy felnyúljanak a tehén végbelébe, hogy a kezük legalább megmelegedhessen. Előadását képekkel tette érdekesebbé, amiken Gedő Zsolt konferanszié kérésére néhány olyan ínyencséget is megtekinthettünk, mint a tehénherélés vagy egy kutya péniszamputációja. A prezentációt szakmája előnyeinek és hátrányainak felsorolásával zárta le a fiatal állatorvos. Elmondta, hogy bár nincs fix programja és néha bolhadús és büdös, szakmája mégis nagyon izgalmas. Munkájának másik fő előnye, hogy mind az állatok, mind a gazdák nagyon hálásak.

karaoke3

Akinek még ez sem lett volna elég, 8 órától karaoke est zárta a programot, ahol első ízben a tizenöt csapat egy-egy tagja angol dalokat énekelt. Ezt követően a csapatok másik tagja duettekbe állítva párbajozott magyar slágereket dalolva. Akárcsak a régi szép időkben, az Ifiházat vidám fiatalok töltötték fel.

A Diáknapok ma három órától a csapatok bemutatkozójával folytatódott a Patkóban, de a tegnapi naphoz hasonlóan, ma sem marad el a rendhagyó tanóra, amelyen 18 órától az Ifiházban Pálfi Kinga pszichológus nyújt pályaválasztási tanácsadást.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vogul
2015-05-07 10:09:19
helyesen
Kedves Gál Előd, egy újságírótól az a minimális elvárás, hogy helyesen írjon. Például "...mint az állatok, mint a gazdák...", helyesen: mind az állatok, mind a gazdák.
Viszont: "olyan, mind te" nem helyes, hanem: olyan, mint te.
avatar
Gál Előd
2015-05-07 11:03:53
Köszönöm az észrevételt! Javítva lett!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."