Itthon » Ifjúság

Nevezd meg a legjobbakat!

Bárki nyújthat be javaslatot, amiben megjelölheti az elmúlt év legaktívabb fiataljait, ifjúsági szervezeteit valamint ifjúságbarát polgármesteri hivatalait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

ifjusag
ifjusag
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 19., 12:27
0 hozzászólás. 


Hargita Megye Tanácsának Programok és Vidékfejlesztés Igazgatósága idén is díjazni szeretné azokat a fiatalokat, akik kiemelkedő közösségi tevékenységet folytatnak, azokat az ifjúsági szervezeteket, akik a 2009-2010-es esztendőben fontos ifjúsági projekteket bonyolítottak le, valamint azokat a helyi önkormányzatokat, akik ifjúságbarát politikát folytatnak és segítik az ifjúsági szervezeteket, programokat.

Nevezd meg a legjobbakat! szlogennel az idei, „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve" jegyében várják az önök által benyújtott javaslatokat, jelöléseket, aminek alapján elismerésben részesítik azokat a fiatalokat, ifjúsági szervezeteket, valamint polgármesteri hivatalokat, akik az ifjúság érdekében munkálkodnak vagy segítik a fiatalokat közösségépítő munkájukban.

A díjazás négy kategóriában történik:

1. A közösségért kiemelten tevékenykedő fiatalok

Azokat a fiatalokat szeretnék elismerésben részesíteni, akik az ifjúsági élet fellendítését helyezték munkájuk középpontjába, sikeresen levezettek/közreműködtek ifjúsági szervezet/szervezetek olyan példaértékű, sikeres, már lezajlott projektjeiben, amelyek jó gyakorlatokat, jó példákat terjesztenek és alkalmazhatóak más szervezetek tevékenységében is. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal jutalmazzák.

2. Diákönkormányzatok kreatív projektje

Azokat a diákokat díjazzák, akik önkéntes munkájukkal, ötleteikkel leginkább bekapcsolódtak valamely diákszervezet/önkormányzat igazán sikeres programjába. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, valamint egy homoródi csapatépítő hétvégével jutalmazzák.

3. Modellértékű projektek

A díjat azoknak a szervezeteknek szánják, amelyek bemutatják olyan példaértékű ifjúsági programjaikat, rendezvényeiket vagy folyamatosan működtetett szolgáltatásaikat, amelyek sikeresen zárultak vagy eredményesen működnek, módszereiket tekintve egyedinek tekinthetőek, mások számára követendő példát nyújtva. Kizárólag ebben a kategóriában, a díj elnyerésére a fentieknek megfelelő szervezet önmagát jelölheti. A felhívásra jelentkezők vállalják, hogy a cím elnyerése esetén projektjüket az Ifjúsági Találkozón röviden bemutatják. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, valamint egy homoródi csapatépítő hétvégével jutalmazzák.

4. Ifjúságbarát önkormányzat

A díjakat azok a polgármesteri hivatalok kapják, amelyek tevékenységeiken és intézkedéseiken keresztül a településen élő fiatalok kezdeményezéseit mintaértékűen és folyamatosan támogatják. A nyertes önkormányzatokat oklevéllel és értékes könyvekkel jutalmazzák.

Feltétel: ajánlás (amelyben kérik megjelölni a díjazási kategóriát is) és rövid tevékenységi beszámoló a díjazásra javasolt személyről/szervezetről/önkormányzatról. Az ajánlásokat Hargita Megye Tanácsához kérik címezni, be lehet nyújtani a megyei tanács székhelyére, Szabadság tér 5. szám, 208-as szobába.

Javaslataikat 2010. április 29-ig adhatják le.

A díjazásra az Ifi Napok Hargita megyében 2010 programsorozat keretében szervezett Ifjúsági Találkozón kerül sor, május 7-én. A díjakat Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság és a Hargita Megyei Kulturális Központ ajánlja fel.

További információk a kardaluseniko@hargitamegye.ro e-mail címen, a 0266-207745 telefonszámon vagy személyesen a Megyeháza II. emeletén, a 208-as irodában lehet kérni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."