Itthon » Közélet

Júliusban elindulhat a székely gőzös

A Segesvár–Székelyudvarhely vasúti szakaszt július 20-ig visszaadják a CFR-nek, ezután tudják indítani a vonalat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Regiotrans
Ismét CFR-s lesz a székely gőzös
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 19., 12:51
1 hozzászólás. 

A Segesvár–Székelyudvarhely-vonatjárat újraindításáról tanácskoztak a csíkszeredai megyeházán június 18-án, csütörtökön Szabó Barna megyemenedzser, Barabás Árpád, Hargita Megye Tanácsa tömegközlekedési részlegének munkatársa, valamint Dicu Ionel, a Román Vasúttársaság (CFR) brassói igazgatóságának infrastuktúráért felelős részlegének munkatársa, illetve Nedelcu Marin, a CFR brassói igazgatóságának személyszállító részlegének munkatársa.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kérte, Hargita Megye Tanácsa munkatársai hívták össze a megbeszélést. A találkozó időpontját a polgármesteri hivatal javasolta, amit elfogadott a megyei tanács, de végül a polgármesteri hivatal képviselői nem kívántak megjelenni a megbeszélésen.

A megbeszélésen Szabó Barna megyemenedzser hangsúlyozta, meg kell oldani a vasúti közlekedést, hiszen hosszú távra a mikrobusszal való utazás nem megfelelő alternatíva. A Segesvár–Székelyudvarhely útvonalon több mint 600 diák és felnőtt ingázik naponta, és a jelenleg működő autóbuszos szolgáltatások sem fedik a teljes útvonalat. Ezért még a tanévkezdés előtt újraindítanák a két város közti vonatjáratot.

A szóban forgó útvonalon négy helyen keresztezi a vasút a megyei utat, amelynek karbantartását vállalja a megyei tanács.

Dicu Ionel, a CFR brassói igazgatóságának infrastuktúráért felelős részlegének munkatársa további hiányosságként említette az állomások karbantartását és kivilágítását, ami a helyi tanácsok hatáskörébe tartozik.

A megyemenedzser azt kérte a vasúttársaság képviselőitől, hogy a megyei, illetve a helyi tanácsokkal szembeni elvárásaikat írásban nyújtsák be Hargita Megye Tanácsához, hogy tudjanak lépni az ügyben.

A Segesvár–Székelyudvarhely vasúti szakaszt július 20-ig visszaadják a CFR-nek, ezután tudják indítani a vonalat - mondta Dicu Ionel.

A székely gőzös március 10-e óta nem közlekedik Segesvár és Székelyudvarhely között, miután az Országos Vasúti Biztonsági Hatóság technikai problémákat észlelt a szolgáltató Regiotrans vállalatnál, és meghatározatlan időre megvonta a vállalat biztonsági engedélyét.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kozmixka
2015-06-19 17:19:36
Nem kivánt megjelenni egy sok Sz.udvarhelyit éri
Mert Őuraságának fontosabb dolgok jöhetttek közbe- Trabant-jának felujitása
- afrikai....vadászat megszervezése
- fogyókurán valö részvétel.
stb. lehetne még sok okot felhozni.... mert a választott polgármesterünknek egyébb fontosabb dolgok megszervezése, vagy elhalasztása is szerepel az idöbeosztásában--- pl munkálkodik , hogy a Bethlen negyedi központi résztének a kelujitását jövőre tudja eltolni,hogy feltudjon mutatni maradando beruházásokat apotyára megcsinált füttésrendszer felujitását konpenzálva.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."