Itthon » Ifjúság

Ökobuli az egész osztálynak

Az UFF-al és az osztályoddal színezheted újra az őszi szürke sulis napokat és a környezeted, ráadásul elég szép summáért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szinezd ujra1
fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. szeptember 08., 16:04
0 hozzászólás. 

Színezd újra! címmel indít környezetvédelmi pályázatot az Udvarhelyi Fiatal Fórum. Bár a cím nem új keletű, hiszen a civilszervezet korábban is használta azt hasonló környezetvédelmi rendezvényeknél, most egy teljesen rendhagyó programmal buzdítják a fiatalokat környezetük megvédésre.

Az első Színezd újra! program lebonyolítási időkerete a 2015-2016-os iskolai tanév időszaka, ezen belül egy 2015-ös őszi, illetve egy 2016-os tavaszi kiírást tartalmaz.

Az őszi kiírás Osztály, vigyázz a természetre! címet kapta, mivel a versenyszerű program egy osztályközösség életkörnyezetében fellelhető, aktuális környezetvédelmi problémát járna körül.

A vetélkedőre osztályfőnök vagy vezető tanár vezetésével várják két kategóriában – felső tagozatú általános, illetve középiskolás – osztályközösségek jelentkezését, akiknek legalább 1 maximum 5 perces kisfilmeket kell majd készíteniük a témakörben. „Mi nyitottak vagyunk minden témára, ami a környezettudatos gondolkodásnak az ösztönzéséről szól"– mondta Vass Orsolya, az UFF elnöke, aki reméli, minél színesebb lesz a lajstrom a kisfilmek témáját illetően.

Az október 1-re kiírt nevezési határidőt követően a pályázó osztályok kisfilmkészítő gyorstalpalón vehetnek részt, ahol szakemberekkel vitathatják meg ötleteiket. A felkészülési időszakot a rövid filmek elkészítése követi, amiknek a leadási határidejük december 1.

Mivel vetélkedőről van szó, a díjak sem feledhetőek, amiket december 15-én a kisfilmek lejátszásával tarkított, ünnepélyes eredményhirdetésen ítél oda a szakemberekből álló zsűri.

A pályamunkák értékelése során a környezetvédelmi probléma felismerése, aktualitása, a megoldásra tett javaslatok eredetisége, hatékonysága, közösségi mozgósító ereje, az operatőri munka, a kisfilm minősége, a közösségi oldalakon elért kedvelések száma lesz mérvadó.

A két külön korosztályban zajló verseny nyertes osztályai 5000, második helyezettjei 3000, és harmadik helyezettjei 1000 lejes pénzösszeget vehetnek át. További információk és a jelentkezéshez szükséges űrlap megtalálható az Udvarhelyi Fiatal Fórum honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."