Itthon » Civilek

Környezetvédelmi Világnap a Református Kollégiumban

Kupakot gyűjtöttek, majd megalkották belőle a Földet. A Hargitát is a jövőbe vetítették.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

fotó: Kacsó Péter
fotó: Kacsó Péter
szerkesztoÍRTA: KACSÓ PÉTER
2018. június 08., 17:08
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjai, irányító pedagógusaik és a Diáktanács tagjainak segítségével, a fenntartható fejlődés jegyében, sokrétegű projekttel hívták fel a figyelmet a „kék bolygó" globális és helyi környezeti gondjaira.

A nap jelmondata jegyében – „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan" – , az ötödikesek az ökológiai nevelés tanórákon tanultakat kamatoztatva rávilágítottak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

kupak1

Osztályfőnökeik, Szalay Zsuzsanna és Kassay-Erőss Attila segítségével a tanév során gyűjtött műanyagkupakokból megalkották Földanyánkat az iskola udvarán, jelezve a bolygónkat fullasztó műanyagok áradatát.

Hajdu Krisztina Tímea VI. A és Kacsó Péter X. A osztályosai is kivették a részüket a környezetvédelmi világnapból. Ők a Fedezd fel a Hargitádat című környezetvédelmi vetélkedőn vettek részt, amelyet az Agora Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport szervezett a Zetelaki Erdőrendészeti Hivatallal közösen, a Polgártárs Alapítvány támogatásával. Az általuk készített pályamunkák is bemutatásra kerültek.

kupak4

A Környezetvédelmi Világnap alkalmával a látogatók kiszámolhatták ökológiai lábnyomukat, megismerhették az ivóvízproblémákat, valamint befejezésképpen az újrahasznosítás első lépésében segíthettek, amikor a felhasznált műanyagot az RDE Hargita munkatársaival együtt előkészítették az elszállításra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."