Itthon » Ifjúság

A pedás gólyákat koronázták meg pénteken

Volt „otomatikus" függöny, tojásdobálás és kvízjáték. A Peda és Palló kiemelkedett a gólyamezőnyből.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

varosi golyabal2
A gólyakirály és a gólyakirálnyő, fotó: Mihály Csongor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. november 16., 13:43
0 hozzászólás. 

Pénteken az Ifiházban küzdött városunk nyolc középiskolájának egy-egy párja, a Városi Gólyabál királya és királynője címért. Meglepően jó szervezés fogadott, ahogy beléptem az Siculus Ifjúsági Házba, karon ragadott egy szervező és már le is ültetett az egyik székbe. A kezdés előtti fejetlen futkorászás helyett az UFF-os szervezők is mosolyogva pózoltak a színpad előtt.

varosi golyabal1

Hét óra után hét perccel, Fülöp Attila videójával, el is kezdődött az esemény. A „mitévők legyünk" sablonos gólyabál mondat ebből sem maradhatott ki, összességében egy nem túl bonyolult, de technikailag jól összerakott videót láthattunk, ami összehangoltan ért véget a gólyák valós idejű színpadra vonulásával.

A csinibbnél csinibb karneváli ruhákban bevonuló gólyapárok a Neoton Familia Karnevál című dalának egy „gólyabálosított" verziójának közös eléneklésével kezdtek. Szűcs-Olcsváry Gellért volt az est házigazdája és valljuk meg a nagyszerű szervezés ellenére is, sikerült egy kicsit elrabolnia a show-t.

varosi golyabal4

Miután bemutatta a nyolc tagból álló zsűrit, amely minden iskolából egy-egy „véndiákot" jelentett, a hagyományos bemutatkozás következett. A gólyapárok rímekbe szedve próbálkoztak a bemutatkozással. A Marin Preda iskola gólyapárja nem erőltette a beszédet, ők egy tánckoreográfiával készültek. Volt aki ismert slágerekbe építette be bemutatkozóját, a pedások például az „ain't nobody, szurkolj jobban, makes me happy, szurkolj még jobban" rigmussal próbálták felvillanyozni a jelenlévőket.

Többen is beleakadtak a bemutatkozó soraikba, volt aki frappánsan megoldotta a drukk okozta lefagyást, volt aki kevésbé. A Bányai fiúgólyája, Csizmadia Hunor például: a "Momentan, destinatarul apelului tău este angajat într-o altă convorbire. Te rugăm să astepți. For the moment, your correspondent is busy answering another call. Please hold the line" – mondatokkal mentette a helyzetet, majd valami számunkra ismeretlen nyelven kezdett beszélni, nem is kevés sikerrel.

varosi golyabal6

A Kós Károly suli gólyapárja egy kartongondolával érkezett a színpadra, aztán sajnos belegabalyodtak a szövegbe, amiért a közönségből be is kiabáltak nekik. Szűcs-Olcsváry Gellért vette a lapot és nem csak megtapsoltatta a bekiabálót, de azonnal ki is osztotta az éjszaka első lúzere címet.

Foltosra dobálták a gólyafiúkat

A ceremóniamester már az első próba előtt tovább fokozta a hangulatot: az „otomatikus függöny" vagy az azon való bejutásakor: „Hol a függöny közepe? Eltévedtem. Bent vagyok" beköpéseire hangos nevetés volt a közönség válasza.

A bemutatkozás utáni próbában tojásokkal dobálták meg a gólyasrácokat a lányok. A színes festékkel töltött tojásokat a gólyalányok egy másik pár fiú tagjának kellett úgy nekivágniuk, hogy a tógában levő fiukon minél több festékfolt maradjon. A Palló és a Marin Preda 6-6 találattal nyerte a próbát.

varosi golyabal5

A következő próba a gólyák improvizálási képességeire hajazott, a William Shakespeare Velencei Kalmár című műve alapján készült filmet kellett kreatívan újra szinkronizálják a párok. A legtöbben abba a hibába estek, hogy nem tudták eldönteni melyik szereplőt szinkronizálják, ezért elég nagy összevisszaságok sültek ki, de volt aki hibátlanul vette az akadályt. A legjobb szinkront talán a pedások improvizálták.

Ötven vak is szedhet C vitamint

A megmérettetés utolsó próbája egy kvízjáték volt, amelyen megtudtuk, kilencedikben az ember még nem tudja, hogy mit is talált fel Szentgyörgyi Albert, de arra a találós kérdésre sem tudták a választ, hogy „száz szeme van, mégsem lát, mi az?" Ötven vak volt a helyes válasz. Voltak viszont olyan kérdések, amikre nagyon frappáns válaszokat adtak a fiatalok. A „Hova nem mehetnek a karneválkor a velenceiek?" kérdést a Gimi gólyalánya, Gagiu Barbara „ahova nem engedik be őket" válasszal oldotta meg.

varosi golyabal3

A zsűri ameddig meghozta döntését Zsombori Beáta Natália koreográfiáját táncolták el a szervezők, Kiss Jocó és Szász Csaba Dániel zenei kollázsára. Következett az eredményhirdetés, amelyen a zsűri szóvivője, a Tamási Áron Gimnázium volt diákja, Tamás Mózes ismertette a gólyapárok végső sorrendjét. A harmadik helyen a gimisek, Olasz Imre és Gagiu Barbara végeztek.

varosi golyabal8

A képzeletbeli dobogó második fokára Palló Imre Művészeti Szakközépiskola kilencedikesei Ercse Zsuzsa és Bálint Norbert László állhattak fel, míg a 2015-ös Városi Gólyabál legrátermettebb párja a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai: Varga Eszter és Tornai István lettek.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."