Itthon » Ifjúság

Ajándékkoncerttel és könyvvel ünnepel az UFF

Fennállásának 25. évét üli az Udvarhelyi Fiatal Fórum. A koncert előtt könyvet mutatnak be az uffosok, és közgyűlés is lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

BagossyBrothersCompany
Bagossy Brothers Company
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 26., 14:44
0 hozzászólás. 

Közgyűléssel indul, majd könyvbemutatóval folytatódik, végül koncerttel zárul az UFF 25. születésnapi rendezvénye. A december 26-i esemény helyszíne az UFF otthona, a Siculus Ifjúsági Ház lesz. 18 órától a zártkörű, UFF-tagoknak szóló éves közgyűlést tartják meg, ahol vezetőtanácsi és ellenőrző bizottsági tagokat választanak.

Aztán 20 órától a közel egy éve készülő Az UFF 25 éve című könyvet mutatják be. A majdnem 300 oldalas kötet 40 interjút tartalmaz, és egy történeti áttekintést a kezdetektől napjainkig, de helyet kapott benne a teljes 870 főből álló tagság listája, és ahogy azt a borítón is olvashatjuk: megszámlálhatatlan élmény.

A könyv újságírók, önkéntesek és az UFF jelenlegi munkatársainak munkája, illetve közreműködtek az alapítók és az UFF életében oroszlánrészt vállalók. A végeredmény hiányos, vallják a munkában résztvevők, hiszen az UFF 25 évének történeteit, az ifjúsági szervezet eddigi életének eseményeit papírra vetni lehetetlen.

Az ajándékkoncert 21 órától kezdődik szintén a Siculus Ifjúsági Házban, az ünnepi fellépésre pedig a Bagossy Brothers Companyt hívták a szervezők.

Az UFF 1989. december 29-ét tartja születésnapjának, habár a valódi UFF csak évekkel később jött létre – a Székelyudvarhelyi Ifjúságsegítő Szolgálat első jegyzőkönyvében azonban ténylegesen a fent említett dátum áll. A névváltoztatás 1990 februárjában történt, a mozaikszó, a SZISZ ugyan maradt, de Székelyudvarhelyi Ifjak Szövetsége lett a neve.

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnevezést egy 1993 novemberében megtartott gyűlésen kapta a szervezet – a POLISZ-t többek között azért hagyták el, mert nem minden fiatal díjazta a rendőrségre is emlékeztető nevet. A visszaemlékezések szerint az említett gyűlésen szóba jött még az UFISZ és a SZIF név is. Az első Székelyudvarhelyi Diáknapok szervezésekor már megvolt az elképzelés a névváltoztatásról és ezt a rendezvény plakátján is jelezték az akkori szervezők.

25 éves az UFF

December 26., szombat, Siculus Ifjúsági Ház

18:00

UFF éves Közgyűlés és Vezető Tanács / Ellenőrző Bizottság választás (UFF-tagoknak)

20:00

Az UFF 25 éve - könyvbemutató

21:00

Bagossy Brothers Company koncert és karácsonyi buli



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."