Itthon » Ifjúság

Júliusban Székely FélSziget 2010

Idén sem marad el a tavaly első ízben megszervezett Székely félSziget - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Waum Péter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

waum_peter
waum_peter
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 04., 19:34
2 hozzászólás. 


A rendezvény tavaly több mint kétezer látogatót vonzott, a sikere kétségbevonhatatlan. Ezen felbuzdulva az idei fesztivál előkészületei már javában zajlanak. A támogatókat egyelőre még keresik, de az időpontot már leszögezték, így július 2 – 3-án (péntek - szombat) a már bevált helyszínen, a zetelaki víztározónál bőséges programkínálattal várják a résztvevőket – mondta el Waum. A változásokról szólva megtudtuk, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal megszakították a korábbi együttműködést, ezért a „fél” szónyi változás az idei fesztivál nevében.

Előadások, koncertek, kulturális műsorok, gyermeksarok, baranta bemutató, rovásírás verseny, kézműves foglalkozások, és a várpalotai Trianon Múzeum vándorkiállítása – egyelőre így körvonalazódik a Székely félSziget 48 órájának kínálata, de a szervezők fenntartják a változtatás jogát.

waum_peter

Waum Péter

A cél, hogy a SzéKELY Pajzs Napok keretében megrendezett Székely félSziget hű tükre legyen a Székely Pajzs Egyesület politikamentes törekvéseinek és céljainak, aminek fókuszában a székely hagyományok ápolása, ezek átörökítése és a székelység hírének-nevének öregbítése, a nemzeti öntudat erősítése áll.

Az idei fesztivál meghívottjai mindahányan rokonszenveznek ezzel az eszmével – mondta el a Székely Pajzs Egyesület vezetője, aki olyan fellépők nevét sorolta fel, mint a Dobogókő együttes, a nemzeti hip-hopot játszó Fankadeli rapper, a H-599 történelmi rockbanda, valamint Szakács Gábor és zenekara. A meghívott előadók neves személyek, akik közül dr. Magyar Gábor, dr. Bakay Kornél, Szakács Gábor, Friedrich Klára és vitéz Siklósi András nevét emelte ki Waum, aki kihangsúlyozta, hogy a Székely félSzigetre bárki ellátogathat, nemtől, kortól, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül.

A részletekkel kapcsolatosan a www.szekelypajzs.ro honlapon lehet bővebb infókat beszerezni, de ugyanitt a 2010-ben hivatalosan is bejegyzett Székely Pajzs Egyesület tevékenységéről is tájékozódhatnak az érdeklődők.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kicsikukta
2010-06-18 22:49:18
udv!
azt szeretnem meg tudni a jegy

vagy ingyenes!? :P :P :whistle:
avatar
szasza
2010-06-19 12:04:44
re: udv!
Itt a frissebb cikk, ami már a jegyárakat is tartalmazza (17 lej egy napra, 12 even aluliaknak ingyenes).

avatar
kicsikukta
azt szeretnem meg tudni a jegy

vagy ingyenes!? :P :P :whistle:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."