Szentgyörgyön is tüntettek Beke István mellett

Sepsiszentgyörgyre is kiterjedt a merényletkísérlet gyanújával egy hete letartóztatott kézdivásárhelyi Beke István melletti szolidaritástüntetés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

BekeIstvan-tuntetes-Szentgyorgy
Fotó: maszol.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 09., 07:14
0 hozzászólás. 

Kedden délután egy hivatalosan is bejelentett tiltakozás keretében mintegy 200-an gyűltek össze a város főterén, hogy onnan elindulva egy felvonuláson fejezzék ki szolidaritásukat az előzetes letartóztatásba helyezett Beke Istvánnal. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökét a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) azzal gyanúsítja, hogy házi készítésű bombát akart felrobbantani december elsején, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

Kézdivásárhelyen kedden immár a hetedik este tartottak tiltakozó megmozdulást a terrorizmusvád miatt. A vasárnapi tüntetés után - melyen több mint ezren vettek részt - kedden már csak mintegy 200-an mentek ki a főtérre. Amint a Háromszék napilap kézdivásárhelyi tudósítója az MTI-nek elmondta, a tiltakozás végén egy petíciót olvastak fel, melyet a kormánynak, az államfőnek és a parlamentnek kívánnak eljuttatni.

A közhangulat alakulásához az is hozzájárult, hogy a Kézdivásrhelyen megjelenő Székely Hírmondó napilap hétfőn interjút közölt Hodor Istvánnal, a HVIM egyik helyi tagjával, aki elismerte, hogy egy októberi baráti beszélgetésen valóban szóba került egy játékbomba beszerzése a hétvégenként közösen űzött airsoft (műanyaglövedékű légfegyver) sportjátékhoz, ám Beke István azt mondta, hogy ezt ő házilag is el tudja készíteni. A férfi megerősítette, hogy a beszélgetésen valaki azt is felvetette, hogy ezzel a játékbombával akár december elsején is robbanthatnának egyet. A nyilatkozó szerint azonban csak viccről volt szó, és szórakoztak azon, hogy ha ez megtörténne, "milyen hasast vágnának a felvonuló katonák". Azt is hozzátette: tudták, hogy lehallgatják a beszélgetéseiket, és bizonyosságot akartak szerezni arról, hogy mennyire figyelik őket.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."