Itthon » Ifjúság

Beszedték, most kiosztják a pénzt

Megközelítőleg hétezer lejt oszt szét az SZKA a sikeresen pályázók között.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

YouthBank
YouthBank sajtótájékoztató, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. február 16., 13:43
0 hozzászólás. 

Az adománygyűjtés a végéhez érkezett, és következik a YouthBank program azon szakasza, amikor pályázatot hirdetnek a begyűlt összeg felhasználására – mondta el Kilyén Melánia ifjúsági programkoordinátor. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványhoz tartozó YouthBank két fiatal önkéntese, Sándor Krisztián, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákja és Tornai Szilárd a Tamási Áron Gimnáziumból ismertette az adománygyűjtés szakaszait.

Dupla vagy semmi

A Patkóban szervezett decemberi játékvásáron 1060 lej értékben tudtak árusítani. Ezen az iskolákban kihelyezett ládákba összegyűjtött játékok találtak új gazdára. A fiatalok az Udvarhelyi Fiatal Fotósklub tagjainak társaságában a Karácsonyi vásáron is jelen voltak, az ötnapos rendezvényen Székelyudvarhelyről készült kreatív fotókat, a csíkszeredai Para István egyedi karikatúráinak nyomtatott másait, illetve könyveket és képeslapokat árultak 535 lej értékben. Emellett a Merkúr Áruház, valamint a Romantika Étterem támogatásával árusított töltött káposztákból további 500 lejes bevételük származott.

A fiúk elmondták, a játékvásár összegét az OTP Bank megduplázta, így megközelítőleg 3900 lej gyűlt össze. Ezt az udvarhelyi Polgármesteri Hivatal is megduplázta, így a fiatalok összesen 7750 lejből gazdálkodhatnak, amelynek tíz százalékát a YouthBank fenntartására fordítják majd. A többit viszont szétosztják a közösségi programmal sikeresen pályázó diákok között.

Keep calm and pályázz

Kilyén Melánia elmondta, minimum háromfős diákközösségek jelentkezését várják. A pályázat témájának kapcsán nem állítják korlátok elé a jelentkezőket: szociális, kulturális, környezetvédelmi és (noha erre még nem volt példa) innovációval, technológiával kapcsolatos terveket is várnak. A pályázatokat március 11-éig lehet elküldeni a melania@szka.org e-mail címre.

Minden csoport maximum 2000 lej értékben pályázhat. Mivel a diákok zöme nem gyakorlott pályázatíró, felkészítőt is tartanak az igénylőknek február 23-án 15 órától a Városi Könyvtárban. Március 18-án hirdetnek eredményt. „Azért szükséges ennyi idő a leadás és az eredményhirdetés között, mert nagyon komoly szűrőn mennek át a pályázatok, a diákokkal részleteiben megbeszéljük ezeket. Be szoktuk hívni a pályázó csapatokat. Volt rá példa, hogy pozitívan bíráltunk el egy pályázatot, ami aztán nem valósult meg. Ezt a kudarcot szeretnénk elkerülni" – magyarázta a programkoordinátor. A pályázati útmutatót, illetve űrlapot az szka.org oldalról lehet letölteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."