Itthon » Ifjúság

Villámcsődülettel rajtolt a tizennyolcadik!

A nulladik napon villámcsődülettel „pörgette” fel a kisvárosi hangulatot az a félszáz diák, akik délután háromkor már az Udvarhelyi Fiatal Fórum székhelyén, a Kossuth udvarban gyülekeztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

IMG_0014
IMG_0014
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 11., 18:26
1 hozzászólás. 


A vidám társaságnak a FlashMob idei szolgálatos szervezője, a gimi tizedikes diákja, Both Lóri olvasta fel a „hasznos tudnivalókat”, majd hangos trombitaszóra , bemelegítésképpen a csapat az UFF logójának „emberarcát” alakította ki. A sikeres akciót követően Bak Zalán osztogatott diáknapos plakátokat a kapualjban – az csak később derült ki, hogy ezeknek az összetekert papíroknak később fontos szerep is jutott!

flashmob_progi_ismerteto_udv_lazar

A diákok zombi módra tódultak ki a boltíves bejárat alól és a Romarta előtti átjáró kellős közepén megállva, a kibontott plakátokat vértként maguk elé tartva, egy élő pajzsot formálva lepték meg az autósokat. A négy keréken közlekedők becsületére legyen mondva: értékelték a produkciót. A diákok a mutatványt még egyszer megismételve – ezúttal a „refi” előtti átjárón, érkeztek a Patkóba. Újabb trombitaszóra a Vasszékely előtt mindenki elropta a saját zenéjére a saját táncát, „robot-módra” taglalva hírül adták a városnak, hogy „Elkezdődtek a Diáknapok!”, majd ismét élőpajzs következett, ezúttal a református templom előtt parancsoltak megálljt az arra közlekedőknek.

IMG_0080

A következő akcióhoz, a focimeccsekről ismert „hullámzáshoz”- mexikói módra, természetesen! - a járdaszegleten hosszú sorban sorakoztak fel. Miután a csapat már minden arra járó városlakó tudomására hozta, hogy a következő napok a diákokról szólnak, a népes társaság a Merkúr felé vette az irányt. A Kossuthon masírozva elmaradt ugyan a „kötelező” járókelőkhöz intézett bókolás hadművelete, de ez mit sem rontott a jókedven. A Merkúrnál megismétlődött az élő pajzs, a Diáknapok robot módra reklámozása, amit „megfejeltek” egy, az üzletben lebonyolított és a vásárlókat igencsak meglepő „szobrozással”. Befejezésül aztán, mint a villám, a csapat hirtelen „motorra váltott” és elrobogott hazafele. Holnap nagy nap vár a diákságra: a Patkóban délután három órakor teljes gőzzel, hangerővel kezdődik a diákpolgármester-jelöltek kampánya.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
boti
2010-05-12 15:19:01
Hirtelen azt hittem valakinek sikerült flash mobot szervezni a városban. De mégsem. Ez nem flash mob volt. ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."